NASA відправить у космос капсулу часу з цікавим посланням для людей майбутнього
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA відправить у космос капсулу часу з цікавим посланням для людей майбутнього

NASA відправить у космос капсулу часу з цікавим посланням для людей майбутнього
Джерело:  online.ua

16 жовтня 2021 року американське Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору NASA запустить в космос новий космічний апарат під назвою "Люсі". На його борту вже розмістили капсулу часу, в якій міститься послання для людей майбутнього.

Джерело: NASA

Капсула часу для нащадків представлена у вигляді табличці. На ній розміщені послання від лауреатів Нобелівської премії з літератури, американських поетів і інших діячів сучасності. У NASA сподіваються, що через мільйони років наші нащадки знайдуть її та дізнаються, коли і як людство зробило свої перші кроки в дослідженні Сонячної системи.

Повідомляється, що "Люсі" відправлять до троянських астероїдів Юпітера, які обертаються навколо Сонця. Апарат офіційно завершить місію в 2033 році, але продовжить космічну подорож. У NASA сподіваються, що в далекому майбутньому, через сотні, а може й мільйони років, наші нащадки знайдуть "Люсі", плаваючу серед планет, і до них в руки потрапить послання вчених.

Послання NASA в космос

Це послання для людей майбутнього стало не першим в історії NASA. Космічне агентство вже відправило чотири послання в космос, тільки не людям майбутнього, а інопланетянам.

На борту міжпланетних станцій Pioneer 10 і 11, зокрема, були розміщені таблички з інформацією про людей і Землі. На двох інших апаратах Voyager 1 і 2 були відправлені в далекий космос золоті платівки із записами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?