Американські дослідники віднайшли антитіла проти штаму Омікрон
Категорія
Світ
Дата публікації

Американські дослідники віднайшли антитіла проти штаму Омікрон

Американські дослідники віднайшли антитіла проти штаму Омікрон
Джерело:  online.ua

У рамках свого дослідження американські біологи виділили 4 молекули, які здатні ефективно продіяти штаму Омікрон та багатьом іншим вірусам.

Джерело: ТАСС

Зброя проти нового небезпечного штаму Омікрон 

Новий штам коронавірусу Омікрон визиває велике занепокоєння у фахіфців, адже він включає в собі десятки невідомих до цього мутацій.

Щойнаменше дві моноклональні сучасні вакцини проти COVID-19 виявились не ефективними проти штаму Омікрон.

Нове дослідження, що проводилось під керівництвом доцента Університету штату Вашингтон Девіда Віслера, проаналізувало ефективність 37 моноклональних антитіл проти штаму Омікрон.

Серед антитіл були ті, що взяли у перехворілих на COVID-19 та тих, хто пройшов вакцинацію.

При цьому більшість антитіл, які були взяті у перехворілих та вакцинованих, виявилася не ефективною проти штаму Омікрон.

Це і є пояснення того, чому вакцини не настільки ефективно захищають від COVID-19.

Аналогічні проблеми виникли в роботі більшості моноклональних антитіл. І тільки чотири з 37 молекул змогли придушити активність нового різновиду коронавірусу.

Майже всі вивчені антитіла практично не діють на Омікрон-штам коронавірусу. Єдиним винятком стали антитіла S2K146, S2X259, S2H97 і сотровімаб. Крім того, вони можуть нейтралізувати широкий перелік коронавірусів. Розробка їхніх аналогів є критично важливою для дальшої боротьби з пандемією, - розповіли дослідники.

Американські спеціалісти зазначили, що отримані результати не є випадковим збігом, адже зазначені речовини поєднуються з тими частинами оболонки коронавірусів, які майже не змінюються під час еволюції.

Загроза штаму Омікрон

За інформацією фахівців з Discovery Health, вакцина від COVID-19 Pfizer-BioNTech лише на 33% ефективна у продії інфікуванню новим штамом коронавірусної інфекції Омікрон.

Фахівці проаналізували близько 211 тис позитивних результатів на COVID-19. Серед них 41% інфікованих склали дорослі люди, які до цього отримали 2 дози вакцини Pfizer-BioNTech.

Не менш ніж 78 тис випадків захворювання були спровоковані штамом Омікрон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?