Американські кінокритики назвали найкращі фільми 2021 року
Категорія
Культура
Дата публікації

Американські кінокритики назвали найкращі фільми 2021 року

Американські кінокритики назвали найкращі фільми 2021 року
Джерело:  online.ua

Леді Гагу назвали найкращою акторкою 2021 року за рішенням Спільноти кінокритиків Нью-Йорка (NYFCC). Такого статусу їй вдалося досягти завдяки ролі Патриції Реджиані у фільмі «Дім Gucci» (цю жінку засудили за організацію вбивства свого колишнього чоловіка Мауріціо Гуччі). Бенедикт Камбербетч та його напарник Коді Сміт-Макфі стали найкращими акторами та найкращими акторами другого плану відповідно за участь у фільмі «Влада пса». Кетрін Хантер стала найкращою актрисою другого плану за роль у фільмі «Трагедія Макбета».

Джерело: People

Найкращим режисером визнано творця «Влади пса» Джейн Кемпіон. Режисерський дебют Меггі Джилленхол «Дочка, що зникла», став найкращим дебютом. «Піца з лакричкою» Пола Томаса Андерсона виграла найкращий сценарій.

В оглядах House of Gucci Гагу хвалили як видатну, критики назвали її виступ «неймовірно веселим і, зрештою, зворушливим», а також зазначили, що у неї «є дар від природженої актриси, що дозволяє читати її емоції, при цьому вона залишає крихту таємниці".

Леді Гага недавно сказала New York Times, що робота з режисером Рідлі Скоттом у «Домі Гуччі» не має собі рівних, похваливши режисера за його підхід до кіновиробництва.

Я маю сказати наступне, Рідлі: не так багато чоловіків, які є режисерами, дозволили б жінці бути потворною в кадрі. Коли я постаріла і в мене були сцени, де я була в цьому бентежному, відчайдушному стані, він приймав потворність цього персонажа, і це слід похвалити... Так що я ціную, що Рідлі взяв щось на кшталт «сексуального вбивства» і дозволив цьому бути потворним.

– Леді Гага

Окрім згаданих вище п'яти фільмів, нью-йоркські критики відзначили також такі картини:

  • Найкращий фільм: "Сядь за кермо моєї машини" (Drive My Car)

  • Найкраща операторська робота: "Вестсайдська історія" (West Side Story)

  • Найкращий "перший" фільм: "Зникла донька" (The Lost Daughter)

  • Найкращий анімаційний фільм: "Мітчелли супроти Машин" (The Mitchells vs. the Machines)

  • Найкращий науково-популярний фільм: "Біжи" (Flee)

  • Найкраща жіноча роль другого плану: Кетрін Хантер, "Макбет" (The Tragedy of Macbeth)

  • Найкращий фільм іноземною мовою: "Найгірша людина у світі" (The Worst Person in the World)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?