Американські військові збили ще один невідомий об'єкт в небі над США
Категорія
Світ
Дата публікації

Американські військові збили ще один невідомий об'єкт в небі над США

Американські військові збили ще один невідомий об'єкт в небі над США
Джерело:  online.ua

Американські військові увечері, 12 лютого, збили в небі над США ще один невідомий літаючий об'єкт. Його зафіксували поблизу кордону із Канадою. 

Джерело: сайт Пентагона

Що відомо про збиття чергового підозрілого літаючого об'єкта в небі над США 

Збили ще один об'єкт над озером Гурон. Я високо оцінюю рішучі дії льотчиків-винищувачів, - повідомив представник Конгресу США Джек Бергман.

Водночас Бергман додав, що американська громадськість заслуговує отримати більше інформації щодо появи невідомих об'єктів у повітряному просторі США останнім часом.

Наказ про знищення об'єкта віддав президент Джо Байден.

Представники Пентагону зазначили, що невідомий об'єкт був збитий винищувачем F-16 за допомогою ракети AIM9x.

Його траєкторія та висота викликали занепокоєння, зокрема те, що він може становити небезпеку для цивільної авіації. Місце, вибране для цього збиття, дало нам можливість уникнути зіткнення з людьми на землі, підвищивши шанси на пошук уламків, - зазначили в Міноборони США.

У відомстві вказали, що Командування аерокосмічної оборони Північної Америки виявило об'єкт і продовжило його візуальне та радіолокаційне відстеження.

Ми не оцінювали це як військову загрозу, але оцінювали як загрозу безпеці польоту та загрозу через його потенційні можливості спостереження. Тепер ми працюватимемо над відновленням об’єкта, щоб дізнатися більше, - підкреслили представники Пентагона.

Військові все ще не змогли визначити, що це за три об'єкти, як вони тримаються в повітрі і звідки вони летять.

Ми не просто так називаємо їх об'єктами, а не повітряними кулями. Я дозволю розвідувальному співтовариству і контррозвідувальному співтовариству розібратися в цьому, - підкреслили в Пентагоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?