Росіяни встановили спеціальні відбивачі біля мостів під Херсоном
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни встановили спеціальні відбивачі біля мостів під Херсоном

Росіяни встановили спеціальні відбивачі біля мостів під Херсоном
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися британським розвідникам, російські загарбники вирішили розмістити спеціальне обладнання біля пошкоджених ключових мостів під Херсоном, оскільки хочуть захиститися від нових ударів наших бійців по своїх переправах. 

Джерело: Твіттер-сторінка Міноборони Великої Британії

РФ вигадала, як захистити мости під Херсоном

Розвідка Британії наголошує, що армія країни-агресорки майже напевно встановила пірамідальні радіолокаційні відбивачі у воді поруч з нещодавно пошкодженими Антонівським мостом та залізничним мостом, обидва з яких перетинають Дніпро під Херсоном.

Відбивачі ймовірно використовуються для того, щоб приховати міст на радіолокаційних зображеннях з синтетичною апертурою та від обладнання для наведення ракет. Це підкреслює, що РФ відчуває загрозу від більш далекобійних і точних систем, які надає (Україні) Захід, – пояснюють британські аналітики.

Фото - скриншот

За словами інозенмих розвідників, українські воїни продовжують бити по російських командних пунктах, логістичних базах та складах з боєприпасами. Експерти звертають увагу на те, що це, цілком можливо, вплине на спроможність сил РФ вчасно підвозити все необхідне й ускладнить роботу їхніх підрозділів забезпечення.

Велика Британія також нагадує про прибуття до Туреччини першого зерновоза, що вийшов з порту Одеси згідно зі Стамбульськими домовленостями.

Успіх цього транзиту майже точно призведе до більш частого руху суден в обох напрямках. Але подолання того відставання (експорту), яке сталося через блокаду ще з лютого 2022, залишатиметься логістичним викликом, – попереджають розвідники.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?