Тестування має бути: у МОЗ виступили з жорсткою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Тестування має бути: у МОЗ виступили з жорсткою заявою

Джерело:  online.ua

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко наголосив, що кількість тестувань на коронавірус COVID-19 залишиться показником для послаблень карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ в ефірі українського телебачення.

За словами головного санітарного лікаря, від кількості тестів прямо пропорційно залежить кількість виявлених випадків коронавірусу. Не всі регіони задовільнені цим показником серед необхідних критеріїв, однак усі вони зможуть досягти необхідних цифр за кілька днів.

"Ми не хочемо прибирати показник тестування, тому що не буде тестувань — не буде захворюваності. Можна лавіювати цими показниками. Тому ми жорстко в Міністерстві охорони здоров'я стоїмо на цій позиції, що тестування має бути", - пояснив Ляшко.

Заступник міністра додав, усі регіони, які мають погані показники за рівнем ПЛР-тестувань, запропонували проводити тести методом імуноферментного аналізу представників груп ризику. Наприклад, медиків чи правоохоронців.

Нагадаємо, станом на ранок 25 травня в Україні виявили вже 21 245 випадків нового коронавірусу. З 22 травня стартував новий етап виводу країни з режиму карантину. Зокрема, відновив роботу громадський транспорт і метрополітени. Незабаром відкриються дитячі садки та інші окремі заклади, установи.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні у кілька разів планують збільшити кількість тестів на коронавірус COVID-19. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, наразі українські лікарі проводять 9 тисяч тестів на добу. Цей показник, як він стверджує, можна довести до 40 тисяч. Що саме оголосив прем'єр — в окремому матеріалі за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?