Загроза національній безпеці - РНБО невідкладно попередила українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Загроза національній безпеці - РНБО невідкладно попередила українців

Загроза національній безпеці - РНБО невідкладно попередила українців
Джерело:  Укрінформ

Російська соціальна мережа "ВКонтакте" несподівана стала доступною на території України напередодні. У Раді національної безпеки й оборони анонсували нове блокування сайту з відповідного додатку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За оприлюдненими даними, українські фахівці комунікують з цього приводу з міжнародними експертами в галузі кібербезпеки.

"Доступність мобільного додатку "ВКонтакте" в Україні відбулося не через зняття санкцій, а через зміну проксі-серверів, що дозволило обійти блокування провайдерами доступу до цього додатку на території України. Також повідомляємо, що 15 вересня 2020 року заступник секретаря РНБО України Сергій Демедюк, коментуючи інформацію щодо поновлення роботи на території України мобільного додатку соцмережі "ВКонтакте", наголосив на тому, що активізація роботи російських соціальних мереж напередодні місцевих виборів в Україні може становити загрозу національній безпеці країни", - говориться у заяві Апарату РНБО.

Зазначається, що російські служби використовують "ВКонтакте" для збирання особистих даних громадян України.

Нагадаємо, вперше російські соціальні мережі та медіасервіси заблокували по всій Україні відповідно указу експрезидента Петра Порошенка у 2017 році. Тоді офіційний Київ назвав це санкціями за вторгнення у Крим та на Донбас.

Як повідомляв ONLINE.UA, розробники російської соцмережі "ВКонтакте" заявили, що нібито зламали блокування в Україні, завдяки чому "ВК" тепер можна користуватися "без обмежень". У команді українського президента Володимира Зеленського оперативно відреагували на це повідомлення. Зокрема, глава Мінкульту Олександр Ткаченко доручив перевірити заяву забороненої російської соцмережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?