Аналітики Bloomberg шокували даними про зміцнення гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітики Bloomberg шокували даними про зміцнення гривні

Аналітики Bloomberg шокували даними про зміцнення гривні
Джерело:  online.ua

Аналітики авторитетного видання Bloomberg повідомили неймовірну новину. За їхніми словами, в поточному році курс української гривні відносно долара підвищився на 19%. Таким чином гривня стала першою у рейтингу валют, які найбільше виросли - цим можна пишатися усім українцям, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що зміцнення гривні у 2019 році значно перевершило ревальвацію другої у рейтингу валюти – російського рубля. Курс рубля відносно долара зріс на близько 12%. Окрім того, серед найбільш ревальвованих валют світу також єгипетський фунт, тайський бахт та ізраїльський шекель.

За словами аналітиків, міцніша гривня сприяє стримуванню трудової міграції з України. Оскільки стимули для виїзду на заробітки падають через зростання платоспроможності всередині країни.

Варто також зазначити: якщо у 2016 році зарплати у Польщі були у 4 рази вищими, аніж в Україні, то у 2019 році різниця між рівнями зарплати зменшилася до 2,5 раза.

Як відомо, гривня почала зміцнення ще влітку 2019 року. У липні курс валют вперше за останні декілька років опустився нижче 25 гривень за долар. Зміцнення пояснюють зростанням попиту на короткострокові державні боргові облігації серед іноземців, високим врожаєм зернових та низькими цінами на газ на європейських ринках, завдяки яким знизилися витрати держави на його імпорт.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр розвитку економіки Тимофій Милованов нещодавно заявив, що українська зарплата може досить швидко наздогнати польські показники. Для цього необхідні 7 років. Посадовець вважає, що це реально, бо Україна має суттєво стрімкіший рівень зростання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?