Аналітики ISW назвали плани РФ на наступні 6 місяців війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики ISW назвали плани РФ на наступні 6 місяців війни

Аналітики ISW назвали плани РФ на наступні 6 місяців війни
Джерело:  online.ua

Аналітики Інститут вивчення війни вважають, що протягом наступних шести місяців РФ готується до рішучих стратегічних дій, щоб перехопити стратегічну ініціативу у війні проти України та зупинити українські контрнаступальні операції.

Джерело: ISW

Путін змінює підхід до війни проти України

Аналітики зазначають, що Кремль, ймовірно, готується здійснити рішучу стратегічну дію протягом наступних шести місяців, щоб повернути ініціативу та припинити нинішню низку операційних успіхів України.

Росія не змогла досягти більшості своїх основних цілей в Україні за останні одинадцять місяців. Російським військам не вдалося захопити Київ, Донецьку та Луганську області, утримати Харківську область чи Херсон. Ракетна кампанія, націлена на інфраструктуру України під проводом генерала армії Сергія Суровікіна наприкінці 2022 року також не спричинила значних оперативних наслідків або деморалізації українського суспільства, - зазначили в ISW.

Таким чином, за словами аналітиків, Путін змінює фундаментальні аспекти підходу Росії до війни, застосовуючи кілька нових напрямків зусиль.

  • Кремль активізує зусилля зі створення як короткострокових, так і довгострокових сил.

Формування нових дивізій, відновлення військових округів на заході Росії, які діяли до 2010 року, збільшення призовного віку, плани збільшити чисельність військовослужбовців до двох мільйонів.

  • Російські військові зберігають мобілізованих для майбутнього використання.

Це відхилення від початкового підходу Кремля, спрямованого на швидку відправку непідготовленого особового складу на фронт восени 2022 року.

  • Росія намагається відновити свою оборонно-промислову базу.

З грудня Путін провів кілька зустрічей на найвищому рівні та відвідав оборонні підприємства по всій країні. Путін публічно визнав проблеми з поставками, такі як брак розвідувальних безпілотників, і, зокрема, зажадав, щоб один із його міністрів уклав контракти на державні оборонні закупівлі в короткі, ніж планувалося, терміни, - зазначили аналітики.

  • Путін повторно централізує контроль над військовими діями в Україні під керівництвом Міністерства оборони та начальника Генштабу Валерія Герасимова.

  • Кремль формує інформаційний простір, щоб відновити підтримку вторгнення.

Наприкінці 2022 року офіційні особи Кремля відновили популяризацію неправдивого наративу про те, що існування незалежної України загрожує російському суверенітету та культурі.

При цьому в ISW зазначають, що зусилля Кремля щодо підготовки до ймовірно намічених рішучих стратегічних дій у 2023 році не виключають зусиль щодо створення умов для затяжної війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?