Аналітики ISW попередили Захід про новий шантаж з боку РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики ISW попередили Захід про новий шантаж з боку РФ

Аналітики ISW попередили Захід про новий шантаж з боку РФ
Джерело:  online.ua

На переконання іноземних аналітиків, команда російського диктатора Володимира Путіна використовує Запорізьку АЕС, щоб зіграти на побоюваннях міжнародної спільноти щодо ядерної катастрофи в Україні.

Джерело: американський Інститут дослідження війни ( ISW)

РФ хоче залякати Захід обстрілами ЗАЕС - ISW

Іноземні експерти звертають увагу на те, що армія Російської Федерації намагається підірвати волю міжнародної спільноти до надання військової підтримки контрнаступу Збройних сил України й використовує з цією метою АЕС як ядерний щит для запобігання ударам України по російській силі та техніці.

Аналітики ISW дійшли таких висновків:

  • Російські окупанти провели обмежені наземні атаки на північний захід від Слов'янська, а також на схід та південь від Бахмута.

  • Армія РФ провела серію наземних атак, намагаючись прорвати українські оборонні рубежі на північ, захід та південь від Донецька.

  • Росіяни не вели наступальних операцій на півдні України та продовжували оборонні заходи.

  • Діяльність українських партизанів і громадянський опір розчаровують окупантів.

Фото - understandingwar.org

Окрім того, Інститут дослідження війни вказує на те, російські загарбники багато разів використовували артилерійські системи, навмисно розміщені на території Запорізької АЕС, для обстрілу цілей за Дніпром, зокрема Нікополя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?