Аналітики ISW та в Міноборони оцінили ситуацію в Соледарі
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики ISW та в Міноборони оцінили ситуацію в Соледарі

Аналітики ISW та в Міноборони оцінили ситуацію в Соледарі
Джерело:  online.ua

За словами заступниці керівника Міноборони України Ганни Маляр, протягом ночі тривали важкі бої зі злочинною армією РФ за Соледар на Донеччині.

Джерело: Telegram-канал Ганни Маляр; звіт аналітиків ISW

Що відомо про ситуацію на фронтах на Донеччині 

Ніч в Соледарі була гарячою, тривали бої. Ворог кинув ледь не всі основні сили на донецький напрям та підтримує високу інтенсивність наступу. Наші бійці відважно намагаються втримати оборону. Це складний етап війни, але ми переможемо. Сумніву немає, - зазначила Маляр.

Між тім аналітики з Інституту вивчення війни припускають, що російській окупаційній армії ймовірно вдалось встановити повний контроль над Соледаром.

Однак, на їхню думку, захоплення Соледару нічого кардинально не змінить в оперативному плані і не призведе до неминучого оточення Бахмута.

За даними аналітиків, українські сили більше не підтримують організовану оборону у Соледарі.

Війська РФ, ймовірно, витіснили українські сили із західної околиці міста.

Аналітики зазначили, що Генштаб ЗСУ 12 січня здебільшого не повідомляв про те, що українські сили відбили російські атаки на Соледар порівняно зі зведеннями 11 січня.

Російські джерела стверджували, що російські сили "зачищають" Соледар.

Російські блогери 12 січня розмістили кадри, на яких бійці "вагнерівці" вільно гуляють Соледаром, і заявили, що вони відвідували населений пункт разом з російськими військами.

За їхньою думкою, заява президента України Володимира Зеленського від 12 січня про те, що українські сили зберігають позиції у Соледарі, може значити стримування оборонних позицій поруч, але не в самому Соледарі.

Російські інформаційні операції перебільшили важливість Соледара, що у найкращому разі є "пірровою тактичною перемогою", вважають експерти.

ISW, як і раніше, вважає, що захоплення Соледара - не дозволить російським силам встановити контроль над критично важливими українськими наземними комунікаціями, а також не покращить становище російських військ для оточення міста Бахмут найближчим часом

Російські сили, ймовірно, захопили Соледар після того, як направили значні ресурси для тактичної перемоги з великим виснаженням, що прискорить ймовірну кульмінацію ослаблених російських сил під Бахмутом, - вважають аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?