Аналітики підрахували, скільки світ втратив через катаклізми у 2020 році
Категорія
Світ
Дата публікації

Аналітики підрахували, скільки світ втратив через катаклізми у 2020 році

Аналітики підрахували, скільки світ втратив через катаклізми у 2020 році
Джерело:  online.ua

Аналітики авторитетного видання The Guardian здивували міжнародну спільноту своїм новими дослідженням. Їм вдалося підрахувати, що стихійні лиха у 2020 році завдали людству збитків на 150 мільярдів доларів. Лісові пожежі в Австралії, повені в Азії, сарана в Африці та атлантичні урагани – за словами експертів, страховий збиток від цих аномалій перевищив показник за 2019 рік. В першу чергу, йдеться про наслідки глобального потепління. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ЗМІ та на доповідь благодійної організації "Christian Aid".

Окрім того, зазначається, що стихійні лиха також забрали життя щонайменше 3,5 тисячі людей і змусили понад 13,5 мільйона осіб залишити свої помешкання.

Як стверджують аналітики, саме 2020 рік поставив рекорд за кількістю ураганів у районі Атлантичного океану. Через них загинули щонайменше 400 людей, а збитки сягнули 41 мільярда доларів.

"П’ять найдорожчих екстремальних погодних явищ у 2020 році були пов’язані з незвичайно дощовим мусоном в Азії. Безпрецедентні лісові пожежі в Каліфорнії, Австралії і в сибірській глибинці Росії спалили рекордні території. Зокрема, вогонь знищив 20% австралійських лісів та десятки мільйонів диких тварин. Крім того, існують припущення, що світові доведеться зіткнутися з наростанням інтенсивності таких явищ через підвищення температури", — сказано в повідомленні.

За словами вчених, середні температури на планеті з кінця XIX століття зросли на 1,1 градуса за Цельсієм. Що важливо розуміти, суттєва частка зростання температур припадає на останні 50 років. Науковці припускають, що з найгіршими наслідками глобального потепління світу доведеться зіткнутися в найближчі десятиліття.Як повідомляв ONLINE.UA, виконавча директорка програми Організації Об’єднаних націй з питань довкілля Інгер Андерсен звернулася до усіх країн Карпатського регіону з неочікуваним та екстреним попередженням. Вона повідомила про серйозну загрозу через вирубку лісів та різку зміну клімату. Ця заява вперше пролунала під час зустрічі з представниками Чехії, Угорщини, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччини та України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?