Аналітики попередили про підготовку РФ провокацій на кордоні із Чернігівщиною та Молдовою
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики попередили про підготовку РФ провокацій на кордоні із Чернігівщиною та Молдовою

Аналітики попередили про підготовку РФ провокацій на кордоні із Чернігівщиною та Молдовою
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), злочинна армія РФ намагається створити умови для проведення операцій під чужим прапором поблизу кордону із Чернігівською областю та поряд із Молдовою.

Джерело: звіт ISW

Що відомо про підготовку армією РФ провокацій на кордоні із Чернігівщиною та Молдовою 

За інформацією аналітиків із посиланням на представників Оперативного командування "Північ", розвідка фіксує колони військової техніки армії РФ без розпізнавальних знаків, а також особовий склад, одягнений у форму, схожу на форму ЗСУ, які здійснюють просування у бік кордону із Чернігівською областю.

Представники ОК "Північ" зазначають, що метою таких операцій під фальшивим прапором є звинувачення України у порушенні територіальної цілісності Білорусі, чи Молдови.

Можливо, Кремль готує атаки під фальшивим прапором, щоб втягнути Білорусь у війну, - припускають аналітики ISW.

Однак, за оцінками експертів, напад окупаційної російської армії та їхніх союзних білоруських сил на півночі України залишається дуже малоймовірним, тим не менш Кремль продовжує тиснути на білоруського диктатора Олександра Лукашенка із метою подальшого звинувачення України в розв'язанні війни проти Білорусі.

Така операція під фальшивим прапором також може бути спрямована на закріплення українських сил на північному кордоні з метою послаблення української оборони на сході України та підготовки до контрнаступальних операцій.

Аналітики також зазначають, що Кремль готується до здійснення аналогічних провокацій на кордоні із Молдовою та в окупованому Придністров’ї.

Зокрема, як підкреслюють експерти, 23 лютого Міноборони РФ поширило брехню про те, що українські війська найближчим часом планують здійснити збройну провокацію проти Придністров'я.

Держава-терорист переконувала, що українські сили переодягнуться як російські військові та влаштують нібито наступ на Придністров’ї. Своє чергою уряд Молдови спростував звинувачення.

Міністерство оборони РФ, ймовірно, прагнуло підняти цей неправдивий наратив, щоб перекрутити попередження президента України Володимира Зеленського президенту Молдови Майї Санду про те, що Кремль готує провокації в Молдові, і його пропозицію допомогти Молдові, якщо російські сили в Придністров'ї загрожуватимуть територіальній цілісності України, - наголошують аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?