Польща уже вивчає можливість надання Україні своїх МіГ-29
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща уже вивчає можливість надання Україні своїх МіГ-29

Польща уже вивчає можливість надання Україні своїх МіГ-29
Джерело:  online.ua

За словами польського лідера Анджея Дуди, офіційна Варшава уже почала розглядати можливість надання Збройним силам України своїх МіГ-29. Він також пообіцяв, що Польща приєднається до коаліції щодо надання Україні винищувачів F-16, якщо її нарешті створять. 

Джерело: "Укрінформ"

Польща може передати Україні свої МіГ-29

Анджей Дуда звернув увагу Києва на те, що підготовка пілота F-16, є довготривалим процесом й на це знадобиться багато місяців навчань.

А от на МіГ-29 чи Су українські пілоти "готові літати практично одразу".

Насправді вони могли би на них просто відразу полетіти додому. Тому, без сумніву, якщо буде передано літаки MіГ-29, то вони зможуть негайно посилити захист України, і це дуже важливо. Звичайно, дуже мало країн НАТО має літаки МіГ. У нас ще є кілька таких літаків, і ми розглядатимемо це питання, - розповів президент Польщі.

Чому Польща поки не може передати Україні F-16

Як запевняє Анджей Дуда, головна проблема надання Україні винищувачів F-16 полягає у тому, що у Варшави їх є не так вже й багато.

За його словами, наразі офіційна Варшава чекає на літаки F-35 і FA-50, які вона купила у Штатів та Південній Кореї.

Для нас це складний момент, адже ми самі очікуємо на літаки. Звичайно, якщо серед країн НАТО буде створено широку авіаційну коаліцію, то ми, безумовно, також приєднаємося до неї. Але рішення, за якою формулою це відбудеться, ми маємо обговорити з нашими союзниками, - пояснив президент Польщі.

Що важливо розуміти, поки невідомо про яку кількість винищувачів йдеться, однак ще рік тому Верховна Рада України закликала членів ЄС надати Україні МіГ-29. Тоді Київ розраховував на 28 літаків з Польщі, 12 зі Словаччини та 16 із Болгарії, а також 14 Су-25 із Болгарії.

Згідно з офіційними даними, у Варшави також є 48 американських винищувачів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?