Польща перейшла у режим підвищеної бойової готовності
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща перейшла у режим підвищеної бойової готовності

Польща перейшла у режим підвищеної бойової готовності
Джерело:  online.ua

Польський лідер Анджей Дуда офіційно підтвердив, що його країна перейшла у режим підвищеної бойової готовності, оскільки офіційна Варшава усвідомлює те, що російський імперіалізм становить загрозу не лише для України, а й для інших країн світу. 

Джерело: телемарафон "Єдині новини"

Польща давно зрозуміла план та наміри Путіна

Анджей Дуда звертає увагу на те, що російська пропаганда робила все можливе, щоб замаскувати окупацію Донбасу словом "сепаратизм". Проте Варшава одразу зрозуміла, що російський імперіалізм відродився.

Також він згадав про осінь 2021 року, коли десятки мігрантів намагалися незаконно перетнути польсько-білоруський кордон.

Коли восени 2021 року наш кордон зазнав цієї гібридної атаки у вигляді виштовхування груп мігрантів до польського кордону, ми вже тоді знали, що стає небезпечно, – пояснив польський лідер.

Він також нагадав, що після цього інциденту влада його країни вирішила посилити захист кордону та розпочала пришвидшений процес модернізації Збройних сил.

За словами Анджея Дуди, польські спецслужби та військові ще до 24 лютого 2022 року зрозуміли, що ситуація, що склалася, вимагає від них підвищеної готовності.

Польща готова до провокацій зі сторони Росії

Президент Польщі відверто зізнався, що його команда після провокації на кордоні восени 2021 року очікувала інших провокацій з боку РФ, однак нічого серйозного поки не сталося.

Очікували, що можуть бути різні провокації з російського боку. Але, окрім гібридної атаки, їх не було. Однак були різні спроби Росією перетнути наш повітряний простір. І повітряний простір інших країн НАТО, – нагадав польський лідер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?