Аналітики попереджають про зростання темпів наступальних операцій на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики попереджають про зростання темпів наступальних операцій на Донбасі

Аналітики попереджають про зростання темпів наступальних операцій на Донбасі
Джерело:  online.ua

Згідно з прогнозами американських аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), у найближчі тижні почне зростати загальний темп військових операцій на сході України.

Джерело:  ISW

Як незабаром зміниться ситуація на Донбасі

Як стверджують іноземні експерти, у зв'язку з похолоданням і замерзанням землі незабаром на Донбасі сформуються такі погодні умови, які сприятимуть більш високим темпам бойових дій.

Також аналітики звертають увагу на те слова одного російського воєнного блогера, який 3 грудня поширив інформацію про те, що земля на лінії Кремінна-Сватове замерзла і що ЗСУ, цілком можливо, скоро посилять свій контрнаступ у цьому районі.

Окрім того, нещодавно зі схожою заявою виступив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай. За його словами, погода нарешті змінюється на лінії Кремінна-Сватове.

Чиновник також прогнозує, що наші воїни у найближчій перспективі зможуть покращити свої контрнаступальні маневрені операції, оскільки багнюка в цьому районі повністю замерзла.

Загальний темп операцій, ймовірно, зросте в найближчі тижні, оскільки стійка холодна погода дозволяє замерзати землі на всьому театрі бойових дій, особливо на сході України, де обидві сторони загрузли в сильному болоті, - йдеться в звіті.

На переконання іноземних аналітиків, ЗСУ та російські загарбники навряд чи призупинять свої наступальні операції в пору року, коли погодні умови сприятливі для проведення механізованих маневрених бойових дій на Донбасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?