Аналітики пояснили прихований сенс ліквідації пропагандиста Татарського
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики пояснили прихований сенс ліквідації пропагандиста Татарського

Аналітики пояснили прихований сенс ліквідації пропагандиста Татарського
Джерело:  online.ua

На переконання американських аналітиків, до вбивства відомого російського пропагандиста та "воєнкора" Владлена Татарського (справжнє ім'я – Максим Фомін) можуть бути причетні еліти РФ, попри те, що офіційна Москва уже встигла у всьому звинуватити українську сторону.

Джерело:  звіт ISW

Хто та навіщо вбив пропагандиста Татарського — версія ISW

Іноземні експерти звертають увагу на заяву засновника Групи "Вагнер" Євгена Пригожина.

За словами останнього, він би не звинувачував Україну у смерті Владлена Татарського та доньки Олександра Дугіна Дарини, яка загинула у серпні під Москвою в результаті вибуху автівки.

Вбивство Татарського в барі Пригожина, ймовірно, є частиною більш загальної тенденції до ескалації внутрішньоросійських конфліктів за участю Пригожина і "Вагнера", – припускають представники ISW.

На переконання американських аналітиків, ліквідація російського пропагандиста, "ймовірно, була попередженням Пригожину", який не просто публічно критикує Міноборони РФ та російську армію, а навіть натякає, що хоче замінити Володимира Путіна у президентському кріслі.

Путін хоче повернути контроль над інфопростором РФ

Окрім того, також є версія, що Кремль хоче використати вбивство Татарського з метою посилення самоцензури серед представників російського громадянського суспільства, які не підтримують вторгнення РФ в Україну.

Експерти звертають увагу на те, що ліквідація військкора посилить розкол у середовищі російських військових блогерів, що дозволить команді Путіна повернути контроль над інформаційним простором країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?