Аналітики прогнозують новий серйозний удар по режиму Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики прогнозують новий серйозний удар по режиму Путіна

Аналітики прогнозують новий серйозний удар по режиму Путіна
Джерело:  online.ua

Як вважають американські аналітики, тривале занепокоєння станом здоров'я Рамзана Кадирова в російському інформаційному просторі вказує на безпосередню залежність президента РФ Володимира Путіна від підконтрольного Кремлю очільника Чечні у питанні збереження стабільності в регіоні. Зазначимо, вранці 17 вересня видання online.ua з посиланням на власні джерела першим у світі повідомило про смерть очільника Чечні Рамзана Кадирова. Однак ані російська, ані чеченська влада поки цю інформацію не підтверджують.

Джерело: ISW

Що може стати новим ударом по режиму Путіна - прогноз аналітиків

В Інституті вивчення війни звертають увагу на заяви Головного управління розвідки України.

Як відомо, нещодавно офіційний представник ГУР Андрій Юсов офіційно підтвердив, що глава Чечні перебуває в дуже тяжкому стані, що спровокувало хвилю чуток та побоювання серед російських мілблогерів та інсайдерських джерел.

Попри це, сам Кадиров спростував у відеоролику намагався спростувати чутки про стан свого здоров'я.

Дестабілізація правління Кадирова в Чечні стала б серйозним ударом по режиму Путіна, частково через те, що встановлення стабільності в Чечні через жорстоку і криваву війну було ключовим для ранньої популярності Путіна в Росії, - пояснюють американські аналітики.

На переконання команди ISW, одіозний глава Чечні та інші російські чиновники можуть бути стурбовані тим, що постійні чутки про стан його здоров'я вплинуть на довгострокову стабільність його, а отже, і путінського контролю над Чечнею.

Смерть Кадирова: що наразі відомо

Як уже згадувалося раніше, вранці 17 вересня видання online.ua з посиланням на власні джерела першим у світі повідомило про смерть очільника Чечні Рамзана Кадирова.

Згідно з нашими даними, це сталося 16 вересня о 22:00 за московським часом.

За декілька годин цю інформацію підтвердив чеченський правозахисник Абубакар Янгулбаєв, однак він не повідомив жодних деталей.

Ввечері 17 вересня стало відомо, що до лікарні у Москві, де знаходився Кадиров останнім часом, злітаються гвинтокрили з боку Кремля та масово з’їжджаються іномарки чеченської еліти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?