Як смерть Рамзана Кадирова вплине на Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Як смерть Рамзана Кадирова вплине на Росію

Як смерть Рамзана Кадирова вплине на Росію
Джерело:  online.ua

Журналісти та політологи передбачали, що після смерті власника групи Вагнера Євгена Пригожина, російський силовий апарат обернеться проти глави Чечні Рамзана Кадирова, адже попри показову лояльність до Путіна, він має великий вплив та особисту армію, яка майже не брала участі у війні проти України. 

Джерело: online.ua

Ким можуть замінити Кадирова

Раніше online.ua повідомляло  з посиланням на власні джерела, що Рамзан Кадиров помер 16 вересня.

В ефірі FREEДОМ інгушський журналіст Магомед Торієв розповів, що якщо Кадиров "дійсно в комі, то буде перебувати там до тих пір, поки в Кремлі не вирішать, хто займе його місце". На його місце можуть претендувати три людини:

  • депутат Держдуми від Чеченської Республіки Адам Делімханов;

  • голова чеченського парламенту Магомед Даудов;

  • віце-прем'єр Чечні по силовому блоку і командир загону СОБР "Ахмат" Абузайд Вісмурадов.

За словами журналіста, люди не будуть опиратися жодному з кандидатів.

Ніякого політичного життя немає, політичних партій немає, ніякої свободи слова немає, незалежних ЗМІ. Є диктатура, концтабір. Кого б не призначили, він буде спиратися на підтримку Москви. Жоден з губернаторів в Росії не спирається на підтримку свого регіону, регіональних еліт, всіх призначає Москва. Розраховувати, що Кремль думає про якусь реакцію населення, не варто.

Що означатиме смерть Кадирова для Росії

Опозиційний політик і колишній депутат Держдуми Дмитро Гудков у серпні  вважав, що після смерті Пригожина російський силовий апарат обернеться проти інших впливових осіб, які загрожують його існуванню. Зокрема, проти лідера Чечні Рамзана Кадирова.

З Кадировим теж буде конфлікт, я впевнений. Тому що Кадиров – один із найбільших противників російської державності. У Кадирова є своя армія, яка добре підготовлена. І Кадиров має великий вплив поза силовиками, - сказав він.

Російський опозиціонер і публіцист Олександр Невзоров заявив, що російський диктатор Володимир Путін особисто зацікавлений у приховуванні стану Кадирова.

У цьому своєрідному персональному всесвіті Путіна зростає і розширюється так звана чорна "кадира". Зрозуміло, це створює масу дивовижних конспірологічних теорій і народжує найбільш дикі фантазії населення.

На думку політолога Андрія Піонтковського, Кадиров готувався до вирішального бою, який почався б після закінчення розв'язаної Росією війни проти України.

За його словами, протягом 600 днів війни Кадиров накопичував свої збройні сили і беріг їх.

Кадиров - реаліст. Він живе вже в постпутінській післявоєнній Росії. Збройні сили йому потрібні для того, щоб захистити незалежність Чечні. Він де-факто керівник незалежної держави. Кадиров максимально маневрує, для того щоб у публічному полі залишатися лояльним до Путіна, максимально зберігати свої сили і готуватися до вирішального бою за владу у Чечні і за незалежність Чечні від Росії, який неминуче послідує після закінчення російсько-української війни.

На думку політолога, після війни російські силовики б зайнялися поверненням Чечні в "русский мир" і спробою знищити Кадирова.

Кадирову для захисту потрібна серйозна армія. І у нього ж повно ворогів і всередині Чечні. Далеко не всі чеченці погодилися з його угодою, з особистою унією з Путіним.

Читайте також:

  • Кадиров знаходиться у критичному стані — представник ГУР Юсов

  • У Кремлі вже визначились із наступною жертвою після Пригожина — Bild

  • Довго жити не хочемо. Кадиров відреагував на чутки про смертельну хворобу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?