Аналітики спрогнозували терміни ймовірного повторного наступу армії РФ з території Білорусі
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики спрогнозували терміни ймовірного повторного наступу армії РФ з території Білорусі

Аналітики спрогнозували терміни ймовірного повторного наступу армії РФ з території Білорусі
Джерело:  online.ua

На думку аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), загроза повторного наступу злочинної армії РФ з території Білорусі залишається, однак окупанти зможуть здійснити цей намір не раніше осені цього року.

Джерело: звіт ISW

Що відомо про загрозу повторного наступу окупантів з території Білорусі 

Експерти звертають увагу на активність російських військ на території Білорусі, як ознаку того, що навесні повторний контрнаступ малоймовірний, тоді як ближче до осені загроза буде виглядати більш серйозною.

Поточна оцінка Найнебезпечнішого плану дій (MDCOA) – це напад Росії на Україну з території Білорусі наприкінці 2023 року. Це не просто відтермінування часових рамок для попереднього MDCOA. Це абсолютно новий MDCOA, оскільки він відбуватиметься за інших обставин, - наголошують аналітики.

Експерти вважають, що протягом першої половини цього року в РФ буде завершено щорічний призовний цикл, розпочатий восени минулого року. У той же час навесні розпочнеться новий призов.

Тож цілком можливо, що до осені цього року РФ завершить один або кілька додаткових призовів у запас.

Відкладений термін для цього плану дій може дозволити Росії достатньо підготувати військову промисловість, щоб забезпечити більшу частку необхідних матеріалів для відновлення вторгнення з Білорусі, ніж Росія може забезпечити цієї зими.

Аналітики зазначають, що кремлівські чиновники продовжують проводити зустрічі на високому рівні з білоруським національним керівництвом - діяльність, яка може створити умови для російського нападу на Україну з Білорусі, хоча не обов’язково і не в найближчі тижні.

Російські ультранаціоналістичні "воєнкори" продовжують критикувати ідею російських військ напасти на Україну з Білорусі.

Лукашенко продовжує балансувати проти Кремля, створюючи Білорусь як суверенну державу в Союзній державі, де домінує Росія.

Кремль продовжує фальшиво поширювати наратив про ескалацію війни, якщо Україна отримає зброю, здатну завдати ударів по російських військах в окупованому Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?