Аналітики та розвідка США оцінили загальні втрати армії РФ у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики та розвідка США оцінили загальні втрати армії РФ у війні проти України

Аналітики та розвідка США оцінили загальні втрати армії РФ у війні проти України
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), втрати злочинної армії РФ у війні проти України вже сягнули орієнтовно тієї ж кількості, що і втрати військових армії США під час війни у В'єтнамі. 

Джерело: звіт ISW

Що відомо про втрати окупантів від початку масштабної війни 

Аналітики зазначають, що історично співвідношення поранених та вбитих в армії нападників складає приблизно 3:1.

Зокрема, відповідно до документів Національного архіву США, за 8 років війні у 'Вєтнамі загинуло  приблизно 58 тис військовослужбовців.

За дев'ять років війни в Афганістані радянські війська втратили 15 000 життів — поріг, який РФ подолала в травні 2022 року після трьох місяців бойових дій.

Оцінюючи втрати аналітики використовували дані розвідки США, які опублікувала газета The Sun.

Згідно з публікацією, втрати російських військ у війні проти України досягли 188 тис осіб, серед яких близько 47 тис можуть бути загиблі, - пишуть аналітики.

За словами військового експерта Дмитра Снєгирьова, наразі командування російської армії перекидає на фронт в Україну стару радянську техніку. Зокрема, в район Бахмуту доставили гаубиці зразка 1943 року.

Нами зафіксовано перекидання на Бахмутський напрямок 152-мм гаубиць зразка 1943 року Д-1. Ця зброя масово вироблялася у 1943-1949 роках, і зараз її передають ПВК "Вагнер" для вогневої підтримки, - зазначив експерт.

За словами Снєгирьова, цей факт є дуже показовим. Експерт не виключає, що "наступними вони передадуть гвинтівки Мосіна часів царської Росії".

Тобто весь міф про те, що у Росії ще невичерпаний потенціал артилерійських засобів ураження, він наочно спростовується цими фактами, - підкреслив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?