Андрющенко описав настрої солдатів РФ у Маріуполі напередодні контрнаступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Андрющенко описав настрої солдатів РФ у Маріуполі напередодні контрнаступу ЗСУ

Андрющенко описав настрої солдатів РФ у Маріуполі напередодні контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

Згідно з даними радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, армія РФ в окупованому місті серйозно готується до майбутнього контрнаступу ЗСУ та вже посилено зводить оборонні споруди. Окрім того, окупанти намагаються переконати місцеве населення у тому, щоб воно залишилося у Маріуполі.

Джерело: "24 Канал"

Чи готові росіяни у Маріуполі до наступу ЗСУ — відповідь Андрющенка

За словами Андрющенка, росіяни не випускають людей з міста, оскільки їм потрібен "живий щит" у разі швидкого прориву ЗСУ у Маріуполь.

Попри те, що окупанти продовжують повторювати своє традиційне гасло "Росія тут назавжди", вони усвідомлюють, що бій за місто буде вкрай важким для їхніх військ.

Згідно з останніми даними, росіяни встигли побудувати кругову оборону. Наразі вони активно зводять фортифікаційні споруди всередині міста.

Розмінування "Азовсталі" відбувається постійно – це також частина підготовки плацдарму для оборони Маріуполя, коли буде наступ України. Вони пробивають коридори до нормального в'їзду до підземних укріплень, де можуть базуватися. Готують "Азовсталь" як логістичну базу, щоб зберігати усе необхідне на випадок нашого наступу, коли він просунеться до Маріуполя. Вони дуже серйозно до цього готуються,
– розповів Петро Андрющенко.

На переконання радника мера, існує ймовірність того, що контрнаступ ЗСУ буде настільки потужним та успішним, що увесь фронт просто почне сипатися й окупанти вирішать тікати з Маріуполя без бою.

Якщо дійде до взяття Маріуполя, в режимі оборони вони просто доб'ють його. Їм що наступ, що оборона – закінчиться усе однаково – знищенням наших міст та вбивством наших людей, – зазначає Андрющенко.

Андрющенко пояснив, навіщо насправді Путін зімітував візит у Маріуполь

Як вважає радник мера Маріуполя, візит нібито очільника Кремля Володимира Путіна до тимчасово окупованого міста став своєрідною реакцією на докори його критиків всередині РФ.

Таким чином російський диктатор спробував врятувати свій рейтинг та "відбілити" імідж.

Візит Путін до Маріуполя — це просто відповідь тій "патріотичній" частині росіян, які його звинувачують у тому, що він постійно сидить у бункері, не буває на лінії фронту, в окупованих містах, - пояснив Андрющенко.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?