Андрющенко показав розбомблений росіянами Драмтеатр в Маріуполі — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Андрющенко показав розбомблений росіянами Драмтеатр в Маріуполі — фото

Андрющенко показав розбомблений росіянами Драмтеатр в Маріуполі — фото
Джерело:  online.ua

У мережі з’явилось фото розбомбленого росіянами Донецького академічного обласного драматичного театру, на який окупанти скинули бомбу у березні 2022 року. Зараз росіяни зносять будівлю.

Джерело: радник мера Петро Андрющенко

Як зараз виглядає Драмтеатр в Маріуполі

Радник мера тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області Петро Андрющенко показав, як зараз виглядає знищений російськими солдатами драмтеатр, який окупанти почали зносити у грудні 2023 року.

Драматичний театр Маріуполя в період "русской весны" 2023 року. Все справжня велич російської культури сконцентровано в одному місці планети. Культура руйнації та вбивства цивільних, – написав Андрющенко.

Фото: t.me/andriyshTime

Що важливо знати про авіаудар РФ по Драмтеатрі Маріуполя

16 березня 2022 року армія Росії скинула авіабомбу на драмтеатр у Маріуполі. Біля нього було написано великими літерами "діти". У бомбосховищі знаходилися сотні цивільні.

Будівля витримала удар, і звідти почали виходити живі люди.

Однак вже у травні журналістам вдалося дізнатися, що в результаті удару по драмтеатру Маріуполя загинуло близько 600 осіб. Як виявилося, всередині та ззовні будівлі загинула майже половина тих, хто там перебував.

Свідки трагедії розповіли представникам ЗМІ, що тільки на польовій кухні знаходилось близько сотні людей, з яких не вдалось вижити нікому.

У серпні 2022 року стало відомо, що окупанти залили тіла загиблих під час бомбардування драмтеатру у Маріуполі бетоном та хлоркою, щоб позбутися трупного запаху.

4 лютого 2023 року з’явилася інформація про те, що росіяни повністю знесли будівлю драмтеатру у Маріуполі.

Фінальна точка поставлена, — прокоментував безсоромний вчинок окупантів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?