Анджеліна Джолі покидає посаду посла доброї волі ООН у справах біженців
Категорія
Світ
Дата публікації

Анджеліна Джолі покидає посаду посла доброї волі ООН у справах біженців

Анджеліна Джолі покидає посаду посла доброї волі ООН у справах біженців
Джерело:  online.ua

Американська акторка Анджеліна Джолі залишає посаду посла доброї волі Організації Обʼєднаних Націй у справах біженців.

Джерело: ООН

Джолі йде з посада посла ООН

Я й надалі робитиму все, що в моїх силах, для підтримки біженців та інших переміщених осіб. Після 20 років роботи в системі ООН я відчуваю, що час працювати інакше, безпосередньо взаємодіяти з біженцями та місцевими організаціями, — прокоментувала своє колишня пані посол.

Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді завив, що розуміє прагнення акторки до змін та має надію, що їх співпраця продовжиться у іншому форматі.

Ми вдячні їй за десятиріччя роботи, за її відданість і те, що вона зробила для біженців і людей, змушених рятуватися втечею. Після тривалої й успішної співпраці з УВКБ ООН я ціную її бажання змінити спосіб роботи і підтримую її рішення. Я знаю, що справа біженців залишиться близькою її серцю, і я впевнений, що вона з такою самою пристрастю і увагою буде ставитися до ширшого гуманітарного профілю. Я сподіваюся на нашу подальшу дружбу, — наголосив комісар ООН.

ООН цьогоріч надала українцям допомоги на майже 5 млрд євро

ООН цього року надало українцям 4,5 млрд доларів гуманітарної підтримки, і ми працюємо над збільшенням цієї цифри наступного року. Зараз нашим головним завданням є пережити найскладніший в нашій історії зимовий період. На сьогодні 12 мільйонів людей в Україні щодня відчувають гостру нестачу електроенергії або ж повну відсутність енергопостачання протягом кількох днів. Тому ми вдячні всім партнерам, зокрема з ООН за надання енергетичного обладнання, яке дозволяє повертати світло в домівки українців, — зазначив Шмигаль.

Під час зустрічі з Денисом Шмигалем Генеральний секретар ООН Мартін Гріффітс розповів, що організація хоче допомогти Україні перезапустити економіку, допомогти приватному бізнесу та збільшити кількість робочих місць.

Крім того, Гріффітс наголосив, що важливо реалізовувати програму з розмінування територій, аби повернути безпечне життя на деокупованих територіях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?