У Німеччині проводять спецоперацію проти екстремістів — вони хотіли повалити владу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині проводять спецоперацію проти екстремістів — вони хотіли повалити владу

У Німеччині проводять спецоперацію проти екстремістів — вони хотіли повалити владу
Джерело:  online.ua

Німецькі спеціальні сили поліції провели спецоперацію на одинадцяти федеральних землях проти екстремістів. Вони планували штурм Бундестагу, викрадення політиків та повалення влади в країні.

Джерело: Der Spiegel

У Німеччини проводять операцію проти екстремістів

У результаті спецоперації заарештовано 25 чоловіків і жінок, які належали до правої терористичної організації.

У понад 130 квартирах, офісах і коморах проводилися і тривають обшуки, включно з казармами командування сил спеціального призначення (KSK) у Кальві, земля Баден-Вюртемберг.

Загалом розслідування щодо приналежності до терористичної організації або підтримки терористичної організації спрямовані проти 52 підозрюваних.

Це одна з найбільших поліцейських операцій проти екстремістів, які коли-небудь проводилися в Німеччині, - повідомляє видання.

В операції було задіяно понад 3000 поліцейських, включаючи спецпідрозділи з федеральних земель і федеральної поліції.

Кампанія була зосереджена на землях Баден-Вюртемберг, Баварія, Саксонія, Гессен і Тюрінгія. Офіційних осіб також було направлено в Австрію та Італію.

Права терористична група набиралася переважно з представників організації так званих "рейхсбюргерів".

"Рейхсбюргери" відкидають існуючий у Німеччині державний лад і хочуть замінити його на недемократичну систему.

Ймовірно, що у радикалізації екстремістів відіграла роль конспірологічна ідеологія QAnon, яка спонукала частини натовпу в Сполучених Штатах штурмувати Капітолій у Вашингтоні в січні 2021 року, - зазначає ЗМІ.

Згідно з висновками слідства, підозрювані планували збройний напад на Бундестаг і арешт політиків з листопада 2021 року.

Підозрювані ймовірно припускали, що через це в Німеччині почнуться заворушення, а частини сил безпеки виявили б солідарність із терористичною групою, що призвело б до «повалення влади».

Згідно з висновками прокурорів, чоловіків і жінок пов’язує глибоке неприйняття державних інституцій і демократії в Німеччині, тому, ймовірно, вони планували силою змінити систему.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?