Ангела Меркель покине пост канцлерки під панк-рок
Категорія
Світ
Дата публікації

Ангела Меркель покине пост канцлерки під панк-рок

Ангела Меркель покине пост канцлерки під панк-рок
Джерело:  online.ua

2 грудня німецька лідерка Ангела Меркель, яка протягом 16 років була канцлеркою ФРН, офіційно покине свій пост. Варто звернути увагу на те, що музичний супровід для цієї знакової миті вона обирала самостійно – обрані пісні стали несподіванкою для всіх.

Джерело: Spiegel

Ангела Меркель піде з посади під панк-рок

Чинна канцлерка обрала доволі цікаві треки для свого плейлиста. Однією з композицій, що до нього увійшли, стала пісня панк-рокерки Ніни Гаґен Du hast den Farbfilm vergessen ("Ти забув кольоровий фільм"). Варто звернути увагу на те, що вона була гучним хітом НДР у 1974 році - на той момент Ангелі Меркель було лише 20 років.

Ба більше, не забула німецька лідерка й про гімн Großer Gott, wir loben dich ("Боже, славимо тебе") та пісню Гільдеґарж Кнеф Für mich soll's rote Rosen regnen ("Для мене мав би йти дощ з червоних троянд"). Згідно з останніми даними журналістів, гратиме на прощання для Ангели Меркель оркестр Бундесвера.

Окрім того, наголошується, що у зв'язку з пнадемією коронавірусу церемонія прощання з Ангелою Меркель пройде в дещо обмеженому форматі. Її учасниками стануть близько 200 людей. Команда канцлерки запросила усіх 52 федеральних міністрів часів її роботи та іншіх колег і соратників.

Що важливо знати про Ангелу Меркель

Ангела Меркель обіймає посаду канцлера ФРН з 2005 року. Вона також є незмінним лідером «Християнсько-демократичного союзу» (ХДС). Наприкінці 2018 року вона зробила заяву щодо свого перебування на посаді. Меркель заявила, що не продовжуватиме брати участь у виборах до бундестагу після завершення свого терміну. Незважаючи на величезну підтримку у суспільстві, Меркель заявила, що хоче дати шанс молодим політикам проявити себе та змінити політичний клімат у країні.

Президент Франк-Вальтер Штайнмаєр надав Меркель звістку про відставку наприкінці цього жовтня, але поки новий уряд ще не сформувався, вона буде на посаді канцлера.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?