Меркель розповіла про свої плани після завершення політичної кар'єри
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель розповіла про свої плани після завершення політичної кар'єри

Меркель розповіла про свої плани після завершення політичної кар'єри
Джерело:  online.ua

Чинна німецька лідерка Ангела Меркель, яка досі продовжує урядову діяльність, відверто зізналася журналістам, що не має наміру займатися політикою після обрання нового канцлера ФРН.

Джерело: Меркель в інтерв'ю  DW

Меркель розказала, що буде робити після відходу з посади

"Щодо запитання про подальші плани: я не буду займатися політикою. Я не стану вирішувати політичні конфлікти, роблю і так це вже багато років: 16 років як федеральна канцлерка, із задоволенням на рівні Європейського Союзу, на міжнародному рівні", - заявила Ангела Меркель.

Чинна німецька канцлерка зазначила, що поки не знає, чим займатиметься далі.

"Спочатку відпочину і подивлюся, що спаде на думку", - підсумувала політикиня.

Що відомо про останні переговори Меркель із Зеленським

1 листопада офіційно стало відомо, що український лідер Володимир Зеленський під час кліматичного саміту у Глазго встиг провести переговори з німецькою канцлеркою Ангелою Меркель.

“Під час зустрічі у Глазго з Ангелою Меркель обговорили поточну безпекову ситуацію на Донбасі та перебіг переговорів для встановлення миру, енергетичну кризу у Європі та шляхи її подолання, а також актуальні питання відносин України та Німеччини”, — розповів Володимир Зеленський.

Попри те, що Ангела Меркель продовжує підтримувати українську владу, вона не втомлюється закликати міжнародну спільноту до відновлення діалогу з командою очільника Кремля Володимира Путіна.

"Нам потрібно залишатися в діалозі з Росією... Відносини Німеччини та Росії завжди були особливими", — зазначила лідерка ФРН нещодавно.

Що важливо знати про Ангелу Меркель

Ангела Меркель обіймає посаду канцлера ФРН з 2005 року. Вона також є незмінним лідером «Християнсько-демократичного союзу» (ХДС). Наприкінці 2018 року вона зробила заяву щодо свого перебування на посаді. Меркель заявила, що не продовжуватиме брати участь у виборах до бундестагу після завершення свого терміну. Незважаючи на величезну підтримку у суспільстві, Меркель заявила, що хоче дати шанс молодим політикам проявити себе та змінити політичний клімат у країні.

Президент Франк-Вальтер Штайнмаєр надав Меркель звістку про відставку наприкінці цього жовтня, але поки новий уряд ще не сформувався, вона буде на посаді канцлера.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?