Англійці з петицією вимагають вихідний понеділок у разі перемоги в фіналі Євро-2020
Категорія
Спорт
Дата публікації

Англійці з петицією вимагають вихідний понеділок у разі перемоги в фіналі Євро-2020

Англійці з петицією вимагають вихідний понеділок у разі перемоги в фіналі Євро-2020
Джерело:  online.ua

Футбольні фанати з Великої Британії, які спостерігають за тим, як збірна Англії опинилася в одному кроці до тріумфу на Євро-2020, ініціювали петицію про вихідний день у понеділок, 12 липня - одразу після фіналу проти Італії.

Джерело: The Mirror

За оприлюдненими даними, у петиції говориться про повноцінне скасування робочого дня. Вже станом на вечір у четвер напередодні, 8 липня, її підтримали до 275 тисяч мешканців країни.

Це - необхідна межа при перетині якої влада зобов’язана розглянути звернення. У ньому також говориться про те, як “усвідомлення, що ми матимемо додатковий вихідний день значно допомогло б” родинам, бо люди планують провести недільний вечір за переглядом матчу.

“Ба більше, історична перемога має бути відсвяткована… Природно, англійці захочуть продовжити святкування, при цьому роздрібна торгівля та сфера відпочинку отримають таку жадану можливість надолужити недоотримані прибутки”, - наголосили автори петиції.

Сам прем’єр-міністр Борис Джонсон розкритикував звернення активістів серед фанатів футболу, однак водночас не виключив такий одноразовий вихідний день через Євро-2020. Політик закликав людей не “дражнити долю” й дочекатися результатів матчу.

Джерела видання стверджують, що ухвалювати рішення про вихідний понеділок після фінального матчу вже буде запізно. Наразі посадовці вивчають інші варіанти, однак не уточнюється, які саме.

Журналісти The Sun проінформували, що нібито низка англійських офісів заздалегідь попередила робітників про можливість запізнення наступного понеділка, оскільки розуміє наслідки перемоги збірної.

“Навіть у школах учням радять насолодитися матчем і приходити пізніше”, - додали у виданні.

Згідно з неофіційним уточненням, влада нібито може ввести одноразовий додатковий вихідний день у серпні, якщо англійці все ж таки стануть чемпіонами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?