Моурінью визнав несправедливим завершення скандального матчу Англія — Данія
Категорія
Спорт
Дата публікації

Моурінью визнав несправедливим завершення скандального матчу Англія — Данія

Моурінью визнав несправедливим завершення скандального матчу Англія — Данія
Джерело:  online.ua

Легендарний португальський футболіст і тренер Жозе Моурінью виступив з критикою на адресу суддівства матчу півфіналу Євро-2020 між збірними Англії та Данії.

Джерело: YouTube

За словами спортивного фахівця, це дивовижна гра, яка завершилася вкрай несправедливо для однієї зі сторін.

Йдеться про пенальті, яке арбітр призначив після інциденту в екстра-таймі на користь англійців. Гаррі Кейн забив м’яч і це фактично стало крапкою в протистоянні - Данія поїхала з турніру додому.

“У будь-якому випадку, я буду говорити так, як бачу - за таке ніколи не можна було призначити пенальті. Англія заслуговує на перемогу, оскільки вона була фантастичною в цій грі, але особисто для мене - це не пенальті. Як для матчу на такому високому рівні, я просто не можу прийняти рішення арбітра. Тим більше я не можу прийняти того факту, що VAR цей епізод залишив в силі. Це мене розчарувало найсильніше”, - відповів Моурінью.

Він зауважив, що Данія грала на межі власних можливостей, однак вони ніби не мали витривалості англійського опонента, який завдяки регулярним замінам активно атакував ворота.

“Думаю, що на тлі такої гучної і скандальної перемоги Англії тепер не можна зупинятися на "срібних" медалях. Вони грають удома, тому поразка в фіналі матиме дуже тяжкі наслідки. Втім, сьогодні я не бачив в її складі жодного гравця, який не зіграв би добре... Щодо минулої гри... Я просто не вірю, що арбітр буде спати спокійно цієї ночі”, - підкреслив тренер.

Фінал Євро-2020

Збірні Англії та Італії стали фіналістами чинного турніру Євро-2020 та зустрінуться у вирішальному двобої. За офіційними даними, прийматиме фінальний матч лондонський стадіон “Вемблі”, а початок його призначений на 22:00 за київським часом у неділю, 11 липня.

Італійська збірна зуміла пройти до фінальної стадії Євро-2020 завдяки видовищній та напруженій перемозі над іспанцями. Англія, як згадано вище, в екстра-таймі обійшла Данію після пенальті за порушення, яке багатьом здалося вдалою симуляцією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?