Італія видовищно увірвалася в фінал Євро-2020 з перемогою над Іспанією
Категорія
Спорт
Дата публікації

Італія видовищно увірвалася в фінал Євро-2020 з перемогою над Іспанією

Італія видовищно увірвалася в фінал Євро-2020 з перемогою над Іспанією
Джерело:  online.ua

Італійська збірна зуміла пройти до фінальної стадії Євро-2020 завдяки видовищній та напруженій перемозі над іспанцями напередодні ввечері у вівторок, 7 липня.

Джерело: ONLINE.UA

Матч проходив до 60-ї хвилини буквально з нульовим рахунком. Лише тоді італійська сторона відкриває рахунок - завдяки грі Федеріко К’єзи.

Для того, щоб збалансувати рахунок гри, іспанській команді потребувалося близько 20 хвилин. Основний час завершується саме з таким нейтральним рахунком - 1:1.

Суддівство для визначення переможця призначає екстра-тайм - два тайми у 15 хвилин кожен. Утім, цього не було достатньо для завершення зустрічі у півфіналі. Італійцям у другій половині додаткового часу вдалося забити один м’яч, однак він дістався воріт суперника з офсайду, тож не був зарахований.

Далі арбітри призначили серію пенальті для завершення матчу. Лише на цій додатковій стадії збірна Італії зуміла обійти Іспанію та виграти з рахунком 4:2.

Цікаво, що італійська національна команда на двох з трьох попередніх турнірах Євро програвала саме внаслідок невдалої для неї серії пенальті у додатковий час.

Фінал Євро-2020

Другий фіналіст визначиться у другій півфінальній парі Англія - Данія. Команди гратиму вже ввечері у середу, 7 липня.

Англійці пробилися у півфінал турніру завдяки нищівній перемозі над Німеччиною з рахунком 2:0, а також катастрофічній поразці збірної України 4:0 буквально напередодні у суботу, 3 липня.

Данська національна команда після плей-оф обіграла Уельс 4:0 та чехів з рахунком 2:1. Таким чином збірна реабілітувала власні здібності після невдалого старту чемпіонату в групі — вона тимчасово втратила капітана через інцидент із зупинкою серця на полі та програла відповідний матч проти Фінляндії.

В цілому команди зустрічалися 14 матчів, з яких одразу чотири були товариськими. За загальною статистикою, англійці здобули 7 перемог, а от данці перемогли чинних опонентів чотири рази. Три матчі закінчилися з нейтральним рахунком.

Прийматиме фінальне футбольне протистояння лондонський стадіон “Вемблі”, а матч запланований на вечір у неділю, 11 липня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?