Визначилися обидва фіналісти турніру Євро-2020
Категорія
Спорт
Дата публікації

Визначилися обидва фіналісти турніру Євро-2020

Визначилися обидва фіналісти турніру Євро-2020
Джерело:  online.ua

Англійська національна збірна зуміла здолати останнього суперника на шляху до фіналу Євро-2020 - збірну Данію - та дістатися головного матчу головного турніру континенту.

Джерело:  ONLINE.UA

Данська збірна, яка розпочала сезон ледь не з катастрофи (у лідера команди в матчі групового етапу сталася зупинка серця, його реанімували на полі, а гру відклали на кілька годин), з дивовижним натиском розпочала півфінальний бій.

Саме футболісти з Данії відкрили рахунок та вже на 30-й хвилині. Для Англії такий сценарій виявився надзвичайно чутливим - альбіонці провели буквально всі матчі Євро-2020, зокрема груповий етап, не пропустив жодного м’яча у свої ворота.

Утім, англійська команда вкрай швидко відігралася та зуміла забити перший гол у цьому матчі під час 39-ї хвилини. З цього моменту розпочинається довге й напружене протистояння.

Данська збірна упродовж всього основного часу з успіхом відбивала атаки суперника та фаворит та вихід до фіналу Євро. Воротар Каспер Шмейхель “витягнув” усі удари від англійських нападників.

Суддівсько для вирішення переможця призначило екстра-тайм. Буквально через 10 хвилин на користь Англії було призначено пенальті, оскільки нібито нападник Рахім Стерлінг біля данських воріт зазнав агресивної гри.

Цей пенальті став поворотним моментом у протистоянні Англія - Данія, оскільки приніс на користь “острів’ян” рахунок 2:1, а данці не змогли відігратися в останню 15-хвилинну половину екстра-тайму.

Поворотним момент одночасно став через суперечливість суддівського рішення. Навіть у четвер, 8 липня, ще наступного дня журналісти й користувачі соціальних мереж обговорюють пенальті та взагалі справедливість його призначення.

Утім, факт все одно незмінний - вже у неділю, 11 липня, лондонський стадіон “Вемблі” прийматиме фінал Євро-2020 Італія - Англія.

Італія на Євро

Італійська збірна зуміла пройти до фінальної стадії Євро-2020 завдяки видовищній та напруженій перемозі над іспанцями. Команди зіграли основний рахунок 1:1, далі безрезультатний екстра-тайм, а лише після - пенальті.

Лише на цій додатковій стадії збірна Італії зуміла обійти Іспанію та виграти з рахунком 4:2.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?