Apple доставила в Україну першу офіційну партію iPhone
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple доставила в Україну першу офіційну партію iPhone

Apple доставила в Україну першу офіційну партію iPhone
Джерело:  online.ua

Apple доставила в Україну першу офіційну партію своїх смартфонів, йдеться про iPhone 13 у кількості 8 тисяч смартфонів. Загальна вартість товарів складає $7,5 млн. Продукція прибула в аеропорт “Бориспіль”, про прийом техніки повідомила Державна митна служба.

Джерело: ДМС

“Держмитслужба рада привітати першу офіційну продукцію Apple в Україні. Ми зробимо все, щоб митне оформлення товарів відбувалось якомога скоріше і український ринок наповнили оригінальні товари одного їх найбільших ІТ-гігантів світу”, - прокоментував прибуття першої офіційної партії Apple заступник Голови Держмитслужби Сергій Звягінцев.

Незаконні поставки товарів Apple в Україну

Зазначимо, лише за останній тиждень вересня і перший тиждень жовтня Державна митна служба виявила незаконних доставок товарів марки Apple в Україну на загальну суму 2,2 млн грн.

Компанія Apple відкрила свій офіційний офіс в Києві лише наприкінці червня цього року. Саме тоді компанія і прийняла рішення, що буде безпосередньо ввозити свою техніку в Україну й контролювати магазини офіційних дилерів.

“Відкриття офісу Apple посилить наш імідж на міжнародній арені й у перспективі сприятиме залученню нових інвестицій”, – прокоментував тодішню подію міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Представництво Apple було зареєстровано в травні

Представництво Apple було зареєстровано на території України в травні цього року. Тоді анонсували, що компанія займатиметься торгівлею комп’ютерами та програмним забезпеченням.

 У вересні президента Володимир Зеленський зустрівся з генеральним директором Apple Тімом Куком, тоді Зеленський висловив переконання, що країна зацікавлена у розширені присутності Apple на своїй території.

З історії компанії Apple

  • Apple була заснована Стівом Джобсом, Стівом Возняком та Рональдом Вейном 1 квітня 1976 з метою розробки та продажу персональних комп'ютерів. Її було зареєстровано як Apple Computer, Inc.

  • Назва фірми походить від англ. apple яблуко, зображення яблука використано в логотипі. Логотип розробив відомий американський дизайнер Роб Яноф.

  • Цікаво, що один із засновників Стівен Возняк пропонував назвати компанію «Banana»

  • Apple — це найбільша у світі компанія в області інформаційних технологій за виручкою, найбільша у світі технологічна компанія за обсягом активів і третій найбільший у світі виробник мобільних телефонів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?