Apple встановила новий власний рекорд завдяки iPhone
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple встановила новий власний рекорд завдяки iPhone

Apple встановила новий власний рекорд завдяки iPhone
Джерело:  online.ua

У корпорації Apple відзначилися продажем двохмільярдного iPhone - це новий рекорд з охоплення світового ринку гаджетів для американського технологічного гіганта.

Джерело: Times of India

За оприлюдненими даними, у компанії вирішили не влаштовувати якихось заяв чи заходів з цього приводу. В цілому це може бути пов’язано з двома причинами: по-перше, виробник наразі не інформує на офіційному рівні про кількість проданих девайсів, а по-друге - говорити про другий мільярд вже не так, як про перший.

До таких висновків дійшов аналітик Asymco Горацій Дедіу.

“На відміну від 1-мільярдного, не було ні оголошення, ні святкування. Почасти це пов'язано з тим, що Apple перестала повідомляти про постачання одиниць продукції, але почасти тому, що говорити про 2 мільярди не так цікаво, як про 1 мільярд”, - звернув увагу експерт.

Перший мільярд смартфонів Apple продала ще 2016 року. Тоді очільник корпорації Тім Кук виступив зі спеціальною заявою, якою подякував усім причетним до такого зростання.

“Минулого тижня ми пройшли ще одну важливу віху, коли продали мільярдний iPhone. Ми ніколи не ставили перед собою мету отримати максимум задоволення, але завжди прагнули створювати кращі продукти, які змінюють ситуацію. Дякую всім в Apple за те, що допомагаєте змінювати щодня світ”, - наголосив Кук.

iPhone від Apple був випущений ще 2007 року, його презентував тоді особисто Стів Джобс - один із засновників та лідерів корпорації.

Згідно з оцінкою Дедіу, наразі на планеті живуть близько мільярда людей, які користуються iPhone. Цей показник згодом невпинно зростає.

Рекорд капіталізації Apple

Показники капіталізації компанії Apple оновили свій історичний максимум завдяки подорожчанню акцій напередодні — у Сполучених Штатах ціна паперів компанії зросла на 3,04% та відзначилася 153,12 долара за одиницю 30 серпня/

В цілому ринкова вартість американської компанії за підсумками вказаного дня сягнула вже 2,531 трильйона доларів США. Утім, вдень показники капіталізації підіймалися до 2,537 трильйона.

Apple завдяки таким даним стала першою компанію атлантичної країни, яка належить до “трильйонників” — підприємств, які сягнули відповідний поріг.

У світі наразі капіталізацію Apple перевищує поки що тільки національна нафтова компанія Саудівської Аравії — Saudi Aramco з показником приблизно в 7,1 трильйона доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?