Apple поставила новий рекорд з власної капіталізації
Категорія
Економіка
Дата публікації

Apple поставила новий рекорд з власної капіталізації

Apple поставила новий рекорд з власної капіталізації
Джерело:  online.ua

Показники капіталізації компанії Apple оновили свій історичний максимум завдяки подорожчанню акцій напередодні - у Сполучених Штатах ціна паперів компанії зросла на 3,04% та відзначилася 153,12 долара за одиницю наприкінці понеділка, 30 серпня.

Джерело: AppleInsider

В цілому ринкова вартість американської компанії за підсумками вказаного дня сягнула вже 2,531 трильйона доларів США. Утім, вдень показники капіталізації підіймалися до 2,537 трильйона.

Apple завдяки таким даним стала першою компанію атлантичної країни, яка належить до “трильйонників” - підприємств, які сягнули відповідний поріг.

У світі наразі капіталізацію Apple перевищує поки що тільки національна нафтова компанія Саудівської Аравії - Saudi Aramco з показником приблизно в 7,1 трильйона доларів.

Також серед згаданих компаній-трильйонників - Microsoft (капіталізація у 2,281 трильйона доларів), Amazon (капіталізація в 1,733 трильйона доларів), Alphabet (капіталізація в 1,934 трильйона доларів), Facebook (капіталізація в 1,073 трильйона доларів).

Безпосередньо Apple відзначилася стрімким зростанням з 27 серпня, коли було випущено звітність за квартал. Три місяці після 28 квітня 2021 року, які стали третім фінансовим кварталом року для США, продемонстрували зростання прибутку компанії на 36% у порівнянні з аналогічним періодом торік.

Цей показник - рекорд з показником у 81,4 мільярда доларів. Чистий прибуток водночас показала приріст у 93% до 21,74 мільярда, що вказує на зростання приблизно до 1,3 долара на одну акцію.

Показник у два трильйони Apple перетнула ще торік, у серпні 2020 року. До того моменту (а згадана вище Microsoft також володіла меншою капіталізацією) єдиною компанією з більшою статистикою була аравійська Saudi Aramco.

Водночас для американської компанії знадобилося два роки для подвоєння капіталізації з одного до двох трильйонів. Трильйонником Apple стала тільки на початку серпня 2018 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?