Apple показала новітні AirTag, які приховано розробляли вже кілька років
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple показала новітні AirTag, які приховано розробляли вже кілька років

Apple показала новітні AirTag, які приховано розробляли вже кілька років
Джерело:  online.ua

Компанія Apple напередодні у вівторок, 20 квітня, провела масштабну презентацію, під час якої продемонструвала низку нових гаджетів.

Джерело: трансляція заходу

Перш за все технологічний гігант відзначився аксесуаром AirTag, про розробку якого говорилося вже тривалий час. Медіа оприлюднювали відповідні подробиці упродовж кількох останніх років.

AirTag - це невеличкий пристрій круглої форми, він передбачений для закріплення на зв’язці ключів, або ж кріплення до гаманця чи інших речей, які людина боїться загубити.

Гаджет дозволить прийняти зі смартфона користувача спеціальний сигнал, після якого він почне подавати звуки.

Робота новинки забезпечена функцією “Локатор” на iPhone. Кілька років тому розробники значно оновили цей додаток, що фактично створило єдину пошукову систему з мільйонів пристроїв Apple - смартфонів, iPad, MacBook.

Ті, що знаходяться поруч один з одним, обмінюються сигналами через Bluetooth, регулярно оновлюють таким чином інформацію про свою позицію.

Це дозволить зареєструвати присутність AirTag завдяки навіть чужому пристрою, який не належить володарю “мітки”. Сигнал AirTag може виявили будь-який користувач, пристрій якого упіймає його.
Таким чином, реальний власник пристрою побачить його на мапі додатку “Локатор”.

AirTag не має ані місця для сім-карти, ані порту для зарядного пристрою. Його обладнали батарейкою, яку буде змінювати безпосередньо користувач. Згідно з обіцянкою виробника, це дозволить гаджету працювати близько року.

Також “мітку” обладнали чипом U1, він знайомий поціновувачам Apple завдяки останнім моделям їх смартфонів, Apple Watch та HomePod Mini. Така начинка дає гаджетам можливість доволі точно реєстрували свою локацію в системі на невеликій дистанції.

На офіційному сайті вже представлено низку моделей AirTag, ціна яких коливається від 299 до 449 доларів США за екземпляр:

  • 299 доларів за AirTag Hermès Bag Charm (брелок для сумки);

  • 349 доларів за AirTag Hermès Key Ring (кільце для ключів);

  • 449 доларів за AirTag Hermès Luggage Tag (бирка для багажу).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?