Гелікоптер Ingenuity здійснює перший політ на Марсі — пряма трансляція
Категорія
Технології
Дата публікації

Гелікоптер Ingenuity здійснює перший політ на Марсі — пряма трансляція

Гелікоптер Ingenuity здійснює перший політ на Марсі — пряма трансляція
Джерело:  online.ua

У понеділок, 19 квітня, відбудеться перший політ на Марсі, який здійснить гелікоптер Ingenuity. Унікальну космічну операцію NASA покаже в прямому ефірі.

Джерело: Youtube-канал NASA

Перший політ на Марсі запланований на 13:15 за київським часом. За планом, гелікоптер Ingenuity на 90 секунд підніметься над поверхнею Червоної планети на висоту 3 метрів. За цією подією з дистанції буде спостерігати марсохід Perseverance, який пізніше покаже фото літаючого марсіанського гелікоптера.

Перший політ на Марсі Ingenuity - відео

Гелікоптер Ingenuity готується до польоту на Марс - що про нього відомо

Гелікоптер Ingenuity, який прибув на Червону планету разом з марсоходом Perseverance, здійснив успішну посадку на Марсі 5 квітня. Його відправили туди в рамках місії Mars 2020 для збору нової інформації.

Під час польотів на Марсі Ingenuity буде здійснювати аерофотозйомку місцевості навколо марсохода Perseverance двома камерами, встановленими на його корпусі. Для зльоту Ingenuity буде використовувати співвісні гвинти, що обертаються в протилежних напрямах. Енергію буде брати від сонячних батарей.

Коротко про місію Perseverance на Марсі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?