Apple відкрила перший офіційний офіс в Україні
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple відкрила перший офіційний офіс в Україні

Apple відкрила перший офіційний офіс в Україні
Джерело:  online.ua

30 червня в Києві офіційно заробив перший офіс Apple в Україні. Тепер компанія буде самостійно завозити свою техніку в країну і контролювати якість надаваних консультацій в магазинах офіційних реселерів.

Джерело: Telegram міністра цифровий трансформації Михайла Федорова

Чиновник пояснив, що відкриття офіційного офісу Apple в Україні - це важлива новина, оскільки після цього імідж України на міжнародній арені зміцниться, що сприятиме залученню нових інвестицій.

Як відомо, ще навесні 2020 року Apple зареєструвала в Україні юридичну особу "Еппл УКРАЇНА" зі статутним капіталом в 2,7 мільйона гривень і почала підбір кадрів. Очолив дочірнє підприємство Apple в Україні Роман Гуменюк.

Важливо нагадати, що за останні місяці компанія Apple активно працювала по українському напрямку. У березні 2021 виробник iPhohe запустив україномовну версію свого сайту, а напередодні розпочала роботу українська служба підтримки Apple.

Чим буде займатися офіс Apple в Україні

Після відкриття офісу Apple зможе безпосередньо ввозити техніку в Україні і контролювати магазини офіційних дилерів, чим і планує зайнятися. Це означає, що в країні не буде "сірого" імпорту, так як великі українські торгівельні мережі більше не зможуть провозити сірий товар.

З 2017 року офіційним дистриб'ютором Apple в Україні була компанія "ASBIS Україна". Вона тільки завозила техніку в Україну, але продавали її вже мережи магазинів. Дистрибуцією товару український офіс Apple і зараз не планує займатися - про відкриття офіційної мережі Apple в Україні або запуску онлайн-магазину мова поки не йде.

До речі, українська влада вже більше року тісно співпрацює як з європейським, так і з американським офісом Apple по запуску нових послуг IT-гіганта для українських користувачів. Відомо, що зараз йде робота над адаптацією голосового помічника Siri до української мови.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?