Арахамія назвав версії замаху на Шефіра: кримінальні авторитети, російський слід, олігархи
Категорія
Україна
Дата публікації

Арахамія назвав версії замаху на Шефіра: кримінальні авторитети, російський слід, олігархи

Арахамія назвав версії замаху на Шефіра: кримінальні авторитети, російський слід, олігархи
Джерело:  online.ua

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія назвав три ключові версії замаху на першого помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра. Він вважає, що напад на нього - це "привіт" всій команді президента і в першу чергу Зеленському.

Джерело: УНІАН.

 "Стосовно версій - ще поки немає, будемо чекати від правоохоронців... Моя особиста думка, я поки схиляюся до того, що це якийсь "привіт" команді нашій, в першу чергу, президенту. Тому що він перший помічник - всі розуміють, що це наближена до нього людина. І, враховуючи те, що він (Зеленський - ред.) у від'їзді і, так би мовити, легка жертва з точки зору того, що в нього (Шефіра - ред.) немає охорони, і пересувається самостійно, то це було легко - такий передати "привіт", - зазначив Арахамія.

Три версії Арахамії

Давид Арахамія назвав три можливі версії цього злочину.

Він вважає, що це міг бути "привіт" від контрабандистів та кримінальних авторитетів.

“Чутки і оперативна інформація, яку доносять правоохоронці, - кажуть, що будуть якось мститися. Це перша версія може бути така. Тому що це зробив президент, за його рішенням", - сказав Арахамія.

Другою версією голова фракції “Слуги народу” називає “російський слід”. Він це пов'язує з тим, що останнім часом у влади була активна антиросійська риторика.

Щодо третьої версії, Арахамія пов'язує її з деолігархізацією. Він заявив, що "зараз, напередодні великих рішучих змін по боротьбі з політичним впливом фінансово-промислових груп, - теж не можна виключати і таку версію".

Також він додав, що справу порушено за статтею Кримінального кодексту про замах на вбивство.

В Шефіра не було ворогів

Водночас, Арахамія впевнений, що сам по собі Шефір "не був би ціллю".

"Враховуючи те, що він дуже, так би мовити, дипломатична людина і в нього конфліктів - я ніколи не знаю не те, що конфліктів, через які будуть стріляти, а навіть, щоб хтось голос підвищив на нього. Він дійсно знаходить з людьми спільну мову завжди", - зазначив голова фракції.

На запитання журналістів, чи надходили Шефіру якісь погрози, нардеп відповів, що наскільки йому відомо, такого не було.

Нагадаємо, 22 вересня, близько 10:00 ранку, неподалік села Лісники в Києво-Святошинському районі невідомі обстріляли автомобіль Сергія Шефіра. В результаті було поранено водія, Шефір під час нападу не постраждав. Наразі стан водія оцінюють як важкий.

Читайте також:

  • Невідомі обстріляли автівку помічника Зеленського Сергія Шефіра: поліція веде операцію Сирена.

  • Стрілянина у Пермі: батько студента-нападника воював на Донбасі як найманець.

  • Під Києвом знайшли мертвим суддю Писанця, який вів справу про вбивство Шеремета.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?