Стрілянина у Пермі: батько студента-нападника воював на Донбасі як найманець
Категорія
Світ
Дата публікації

Стрілянина у Пермі: батько студента-нападника воював на Донбасі як найманець

Стрілянина у Пермі: батько студента-нападника воював на Донбасі як найманець
Джерело:  online.ua

Російські регіональні журналісти дізналися особливості життя 18-річного студента, який влаштував криваву стрілянину в Пермському університеті - його батько, згідно з підтвердженням сусідів, воював найманцем на Донбасі проти України.

Джерело: Znak

За оприлюдненими даними, батько юного убивці Тимура Бекмансурова брав участь у кілької конфліктах, до яких була причетна Росія в цілому.

“Батько Тимура не живе з ними. Нібито десь в Удмуртії. Знаю, що на життя заробляє війною. Ще з чеченської найманцем працював і потім майже по всіх гарячих точках воював, включно з Донбасом”, - стверджує один з сусідів сім’ї стрільця.

Він додав, що хлопець з самого дитинства був знайомий з вогнепальною зброєю.

“Кілька батьківських стволів у цій квартирі досі зберігаються, Тимур з них і вчився стріляти”, - уточнили в оточенні сім’ї на умовах анонимності.

Рушниця, з якою Бекмансуров пройшов до університету, була придбана саме за гроші батьків. Влітку вони дали йому близько 38 тисяч рублів на покупку.

Своєю чергою імені батька не було названо.

Стрілянина у Пермі

Кривавий інцидент у російському місті стався вранці 20 вересня. Згідно з неофіційними даними, стрілець був озброєний рушницею Huglu 12 калібру — схожу зброю можна побачити на одному з оприлюднених відеороликів, який зняли перелякані студенти з вікна вишу.

Групи студентів частково забарикадувалися у приміщеннях, а після почали буквально тікати з будівлі через вікна.

Напередодні нападник залишив у соціальних мережах публікації стосовно підготовки шутінгу та наголосив, що не вважає плани терактом. Він стверджував, що не мав відношення до радикальних релігійних течій чи терористичних угруповань.

Жертви шутінгу в Пермі

Стрілянина призвела до 6 смертей — відповідно офіційним даним слідчого комітету та уряду.
За уточненням федерального центра медицини катастроф, інцидент у Пермі призвів до 6 смертей і травм у 24 інших осіб. З них 19 людей отримали вогнепальні поранення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?