Кривавий напад на університет в РФ: уряд розкрив наслідки стрілянини
Категорія
Світ
Дата публікації

Кривавий напад на університет в РФ: уряд розкрив наслідки стрілянини

Кривавий напад на університет в РФ: уряд розкрив наслідки стрілянини
Джерело:  online.ua

Стрілянина, яку влаштував підліток у Пермському університеті в РФ вранці 20 вересня призвела до 6 смертей - відповідно офіційним даним слідчого комітету та уряду.

Джерело: ONLINE.UA

За офіційними даними, слідчі ведуть кримінальне провадження згідно з ч.2 ст.105 КК РФ про умисне вбивство.

“За наявними даними, 20 вересня студент, перебуваючи на території одного з корпусів Пермського державного національного дослідницького університету, відкрив стрілянину по оточуючим з мисливської гладкоствольної рушниці. В результаті злочину, за уточненими даними, загинули 6 осіб. 28 постраждалих звернулися за медичною допомогою, частина з них госпіталізована з травмами і пораненнями різного ступеня тяжкості”, - уточнили в комітеті.

Наразі правоохоронці встановили особу підозрюваного, який зі зброєю в руках спирався затриманню. Його було поранено під час силової операції та згодом евакуйовано до медичного закладу.

“Відомо, що рушницю він придбав в травні поточного року. Слідчі приступили до огляду місця події, допитуються свідки та очевидці події”, - уточнив кремлівський комітет.

За уточненням федерального центра медицини катастроф, інцидент у Пермі призвів до 6 смертей і травм у 24 інших осіб. З них 19 людей отримали вогнепальні поранення.

Стрілянина у Пермі

Російське інсайдерське медіа Baza стверджує, що нападник — 18-річний студент вишу Тимур Бекмансуров.

Напередодні він залишив у соціальних мережах публікації стосовно підготовки шутінгу та наголосив, що не вважає плани терактом. Нападник не мав відношення до радикальних релігійних течій чи терористичних угруповань.

Попередньо було проінформовано, що бойовика вбили під час збройного опору силовикам. Утім, пізніше ця інформація виявилася неточною — злочинець дійсно відстрілювався, однак був поранений сам і затриманий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?