У Росії невідомий почав стрілянину в університеті: студенти рятувалися через вікна, є жертви
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії невідомий почав стрілянину в університеті: студенти рятувалися через вікна, є жертви

У Росії невідомий почав стрілянину в університеті: студенти рятувалися через вікна, є жертви
Джерело:  online.ua

Вранці у понеділок, 20 вересня, на території Пермського університету в Росії почалася стрілянина, яку влаштував заплановано попередньо невідомий чоловік з рушницею.

Джерело: ONLINE.UA

За оприлюдненими подробицями, перші постріли пролунали близько 11:00 (це 09:00 за київським часом).

“Якщо ви на цей момент знаходитеся в університеті, якщо ви перебуваєте в аудиторії, будь ласка, постарайтеся закритися зсередини та залишатися всередині. Якщо ви перебуваєте на території кампусу, покиньте територію, якщо це можливо. Якщо ви їдете в університет - розвертайтеся!”, - говориться в офіційній заяві адміністрації університету.

Також там додали, що всі заняття скасовано, однак перші повідомлення вказують на травматичну зброю в нападника й лише 4 постраждалих.

Згідно з неофіційними даними, стрілець був озброєний рушницею Huglu 12 калібру - схожу зброю можна побачити на одному з оприлюднених відеороликів, який зняли перелякані студенти з вікна вишу.

Групи студентів частково забарикадувалися у приміщеннях, а після почали буквально тікати з будівлі через вікна.

Зверніть увагу: оприлюднені відеоролики містять безліч нецензурної лайки та можуть стати шоком в цілому!

Згідно з офіційним уточненням слідчого комітету РФ, фатальними постріли стали для 8 осіб. Ще декілька водночас зазнали поранень. Своєю чергою міністерство охорони здоров’я стверджує, що в цілому постраждали 14 осіб, а поранень зазнали охоронці закладу.

Попередньо було проінформовано, що нападника вбили під час збройного опору силовикам. Утім, пізніше ця інформація виявилася неточною - злочинець дійсно відстрілювався, однак був поранений сам і затриманий.

Інсайдерське медіа Baza стверджує, що нападник - 18-річний студент вишу Тимур Бекмансуров.

Напередодні він залишив у соціальних мережах публікації стосовно підготовки шутінгу та наголосив, що не вважає плани терактом. Нападник не мав відношення до радикальних релігійних течій чи терористичних угруповань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?