На вулиці столиці Гвінеї вивели армію — що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

На вулиці столиці Гвінеї вивели армію — що відбувається

На вулиці столиці Гвінеї вивели армію — що відбувається
Джерело:  online.ua

5 вересня офіційно стало відомо, що в центрі столиці Гвінеї, Конакрі, почали лунати потужні постріли. Окрім того, на вулиці біля президентського палацу вивели військових та колони бронемашин.

Джерело:  BBCReuters

На вулиці столиці Гвінеї вивели армію

За словами місцевих журналістів, біля президентського палацу сталася стрілянина, свідки розповідають про військову техніку з солдатами на вулицях міста.

"Причина стрілянини невідома, а влада західноафриканської країни нічого не коментує. Деякі журналісти говорять, що може йтися про державний переворот, проте поки обмаль інформації. Високопосадовець на умовах анонімності розповів ЗМІ, що президент Гвінеї Альфа Конде не постраждав внаслідок стрілянини. Більше він ніяких деталей не повідомив", - йдеться в повідомленні.

Інсайдери серед місцевих військових повідомили, що під президентський палац стягнули велику кількість солдатів, деяким з них видали важке озброєння. У місцевих медіа вже з'явилися повідомлення про загибель кількох військових, однак офіційно ці дані поки не підтвердили.

Читайте також:

  • Мешканка М’янми вирішила записати на відео ранкове заняття з аеробіки, але її танець випадково повстав на тлі військового перевороту у країні. Авторкою ролику зі столиці країни Найп’їдо стала, за даними медіа, Кхін Нін Вай, яка тренується так вже 11 місяців.

  • Військова хунта, яка прийшла до влади у М’янмі через державний переворот, встановила заборону на використання на території країни супутникового населення, що надавало людям доступ до іноземних джерел інформації.

  • Збройне угрупування, учасники якого належать до етнічної меншини карен, що мешкають у М’янмі, атакували у вівторок, 27 квітня, блок-пост урядової хунти країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?