Хунта у М'янмі каратиме в'язницею за супутникове телебачення через іноземні ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Хунта у М'янмі каратиме в'язницею за супутникове телебачення через іноземні ЗМІ

Хунта у М'янмі каратиме в'язницею за супутникове телебачення через іноземні ЗМІ
Джерело:  online.ua

Військова хунта, яка прийшла до влади у М’янмі через державний переворот, встановила заборону на використання на території країни супутникового населення, що надавало людям доступ до іноземних джерел інформації.

Джерело: Reuters

За оприлюдненими даними, хунта вважає, що контент іноземних медіа “підриває національну безпеку, верховенство закону, громадський порядок і заохочує тих, хто здійснює зраду”.

Наразі для порушників цієї заборони передбачено тюремне ув’язнення терміном до одного року, а також штраф у 500 тисяч місцевих к’ят — це приблизно дорівнює 320 доларам Сполучених Штатів.

“Супутникове телебачення тепер поза законом. Той, хто порушує закон про телебачення і відео, особливо люди, що використовують супутникові тарілки, повинні бути покарані позбавленням волі строком на один рік і штрафом 500 тисяч к'ят”, - говориться у заяві державної телерадіокомпанії MRTV.

Водночас громадяни мають серйозні складнощі з мобільним інтернетом ще від 1 лютого, коли угрупування військовослужбовців захопило владу. Завдяки відсутності інтернету режим намагається зупинити протести по всій М’янмі, які спрямовані проти диктатури.

Переворот у М’янмі

Вранці 1 лютого в М’янмі стався державний переворот. Військові взяли країну під свій контроль — вони затримали президента М’янми Віна М’їн і лідерку правлячої партії "Національна ліга за демократію" Аун Сан Су Чжі, яка фактично є лідеркою держави.

Загарбники вже призначили тимчасового президента М’янми. Ним став командувач збройними силами старший генерал Мін Аунг Хлайн. Збройні сили М’янми оголосили в країні надзвичайний стан терміном на рік після затримання керівників держави.

Приводом стали звинувачення з боку провійськових політичних сил про нібито маніпуляції на виборах з боку партії Аун Сан Су Чжі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?