Арахамія висловився про напад Тищенка на Лероса в Раді: треба покарати обох
Категорія
Політика
Дата публікації

Арахамія висловився про напад Тищенка на Лероса в Раді: треба покарати обох

Арахамія висловився про напад Тищенка на Лероса в Раді: треба покарати обох
Джерело:  online.ua

Давид Арахамія, голова депутатської фракції "Слуга народу” у Верховній Раді, вважає, що тимчасово відсторонити від участі в пленарних засіданнях в зв'язку з бійкою, яку вони влаштували біля трибуни парламенту, потрібно і Миколу Тищенка і Гео Лероса. Він планує голосувати за таке рішення Ради.

Джерело: “Інтерфакс-Україна”.

"Сто відсотків: я це пропоную, я точно буду голосувати і агітувати... У конфлікті завжди винні дві сторони, тому мені здається, що потрібно "прибрати" обох, щоб вони трошки подумали.

Якщо будуть повторювати, будемо "прибирати" вдруге. Це найбільш жорстке покарання стосовно народних депутатів, яке є в Регламенті", - зазначив Арахамія.

Водночас, він заперечив інформацію про те, що фракція "Слуга народу" збирається заборонити критику президента з трибуни парламенту. Арахамія заявив, “це ж свобода слова - це ж наша найбільша цінність”.

Напад Тищенка на Лероса у Верховній Раді

Нагадаємо, що сьогодні, 9 вересня, нардеп із фракції "Слуга народу" Микола Тищенко силою припинив виступ свого позафракційного колеги Гео Лероса, який з трибуни парламенту звинуватив президента Зеленського та його Офіс в зриві операції українських спецслужб по затриманню "вагнерівців". У своєму виступі Лерос назвав керівника Офісу президента Андрія Єрмака “секретаршою”, і звинуватив Зеленського в перетворенні країни на філіал мафії.

Тищенко під час виступу Лероса підійшов до трибуни і почав його відтягувати від неї. Лерос почав опиратися.

Спікер парламенту Дмитро Разумков кілька разів закликав депутатів заспокоїтися, однак його не почули і він оголосив перерву в пленарному засіданні.

Як чітко видно на відео, ініціатором бійки виступив Тищенко, який грубо перервав виступ свого колеги, очевидно, намагаючись догодити керівництву держави.

Сам Тищенко каже, що готовий понести відповідальність за бійку з депутатом Гео Леросом і звинувачує його в образах і наклепах на Зеленського. Гео Лерос вважає, що в його словах не було образ на адресу президента.

"Весь період, коли мене виключили з фракції за публікацію матеріалу, пов'язаного з корупцією в оточенні Зеленського, постійно йде на мене пресинг, тиск, відкриття кримінальних справ, тому мене абсолютно не бентежить той факт, що мене можуть на певну кількість днів усунути від роботи Верховної Ради", - заявив Лерос.

Читайте також:

  • Шмигаль розкрив, коли в Раду внесуть проєкт держбюджету.

  • Рада закликала світ до санкцій проти РФ за нові вибори у держдуму.

  • У Раді відповіли, чи обговорюється відставка Разумкова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?