Арестович заявив про спроби армії РФ завдати ударів по центрах прийняття рішень в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Арестович заявив про спроби армії РФ завдати ударів по центрах прийняття рішень в Києві

Арестович заявив про спроби армії РФ завдати ударів по центрах прийняття рішень в Києві
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, під час масованої ракетної атаки по Києву 31 грудня злочинна армія РФ намагалась завдавати ударів по владних установах та так званих "центрах прийняття рішень".

Джерело: Олексій Арестович на каналі"Фейгін Live"

Що відомо про спроби окупантів завдати ударів по владних установах у Києві 

По сакральних датах - зрозуміло. Це просто бажання зіпсувати свято в рамках психологічного тиску на населення. У цих ударах було дещо цікаве. Перша хвиля не йшла по енергетиці. Питання: куди вона йшла? Я особисто підозрюю, що вони били по центрах прийняття рішень, - зазначив Арестович.

Радник керівника ОП підкреслив, що перша хвиля ракет летіла у бік Печерського району. На щастя підрозділи ППО збили всі ворожі ракети і не допустили жодного влучання.

Що як би не на Банкову це летіло... Судячи з географії збитих ракет. Ну, або скажемо на Печерськ. Нічого в першій хвилі на енергетику не йшло, все - по траєкторії йшло кудись в ті місця, де центри прийняття рішення. Мені цікаво, невже зважилися? Жодного попадання по центру рішень немає, ППО відпрацювало відмінно, - наголосив Арестович.

Представник ОП припустив, що таким чином кремлівські злочинці хотіли подивитись на реакцію України та світу.

За інформацією представника Головного управління військової розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького, в окупаційної армії РФ ще вистачає ракет на 2-3 масовані атаки.

За його словами, мова йде про Х-101, Х-555 і "Калібри". Ракети "Іскандер" до рахунку не беруться.

Коли ми говоримо про можливість 2-3 ударів, ми маємо на увазі, що буде приблизно 80 ракет під час атаки, а, може, й більше, - зазначив Скібіцький.

Тобто, кажучи про 2-3 удари, мається на увазі саме масована атака. За інформацією розвідки, у росіян є ще приблизно 160 ракет Х-22. За місяць РФ може виготовляти 30 одиниць Х-101 й 15-20 "Калібрів".

Загалом за нормативними документами, від усього запасу ракет стратегічний запас має складати 30%. Але вони цей резерв уже пройшли з усіх видів ракет: з "Іскандерів", з "Калібрів", з Х-101, з Х-555. Тобто в них уже запасів менше ніж 30%. Це свідчить про те, що реально для них є проблемним питанням поповнення своїх запасів, - зазначив Скібіцький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?