Археологи вперше розкопали табір хрестоносців поблизу Назарету
Категорія
Культура
Дата публікації

Археологи вперше розкопали табір хрестоносців поблизу Назарету

Археологи вперше розкопали табір хрестоносців поблизу Назарету
Джерело:  online.ua

Схоже на те, що археологи вперше виявили військовий табір, який періодично використовувався протягом століття, коли християнські та ісламські сили боролися за Святу Землю. Знахідки в таборі біля витоку річки Ціппорі поблизу Назарету в Ізраїлі проливають світло на те, що солдати робили в таборі в очікуванні війни.

Джерело:  Haaretz

Лицарі-хрестоносці постійно ходили в походи, що може пояснити, чому до цих пір не було знайдено жодного табору. Знахідка табору біля річки Ціпоррі поставила під сумнів теорію про відсутність осілості для цієї категорії лицарів. З огляду на те, що територія сучасного Ізраїлю була плацдармом для людства і наших попередників протягом як мінімум пари мільйонів років, місце знахідки табору - цілком природнє.

Чому не було відомостей про табори хрестоносців до цього часу

Як могло статися, що стільки боїв між християнськими та ісламськими силами в середньовічний період не привело до появи відомих таборів до цього? Можливо, на них не звернули уваги, оскільки дослідники зосередилися на більш «популярних» місцях, таких як замки та місця облогових воєн, передбачає археолог Рафаель Льюїс.

Вже не вперше подібна перлина була виявлена під час проведення дорожніх робіт. В Ізраїлі таке часто трапляється. Про це відразу повідомили вченим, а ті негайно почали досліджувати перший в історії табір лицарів-хрестоносців.

Табір виявили під час проведення дорожніх робіт (фото - antiquities.org.il)

Військо хрестоносців було практично знищено мусульманами

На досліджуваній території встигли похазяйнувати навіть мусульмани. Військо хрестоносців було практично знищено воїнством Аюбідів, яким керував Салах ед Дін, більш відомий як мусульманський воєначальник Саладін. Судячи з усього, хрестоносці прагнули розбити табір поблизу надійного джерела води. Питання в тому, що ще було типовим для середньовічних таборів хрестоносців, чого ми не знали, тому що до цього часу археологічних досліджень, що розкривають це питання, не було.

Одна особливість табору полягає в тому, що в ньому, схоже, не було кам'яних і / або дерев'яних конструкцій, на відміну від більш ранніх таборів римського легіону, у яких були як внутрішні стіни, так і зовнішні стіни, що позначають кордон табору.

На місці розкопок були виявлені численні артефакти: монети, цвяхи, наконечники стріл, голки, взуття, підкови, вуздечки і інші речі, які очікуєш побачити на місці військового табору.

Відкриття надзвичайно важливо для археології. Адже одна справа теоретично досліджувати історію, нехай навіть з описом правил та принципів побудови і організації табору хрестоносців. І зовсім інша - вивчати історію життя людей в реальному бойовому містечку.

Читайте також:

  • Вчені розкрили одну з таємниць сувоїв Мертвого моря.

  • Археологи розкрили одну з головних таємниць Стоунхенджу — цікаві деталі.

  • Вчені розкрили чергову загадку Великої китайської стіни — для чого її збудували.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?