Армія Ізраїлю планує до кінця дня вітиснити бойовиків ХАМАС з території країни — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Армія Ізраїлю планує до кінця дня вітиснити бойовиків ХАМАС з території країни — CNN

Війна в Ізраїлі
Джерело:  CNN

Військові армії Ізраїлю ведуть бої проти терористів палестинського терористичного угруповання ХАМАС на території 13 населених пунктів країни. 

Що відбувається в Ізраїлі

Зазначається, що до кінця суботи, 7 жовтня, ізраїльскі військові планують зачистити територію країни від палестинських терористів.

Ми дуже зосереджені на порятунку сил, де тривають бої. Сподіваюся, до кінця дня в Ізраїлі більше не буде живих терористів, - зазначає речник ЦАХАЛ Річард Гехт.

За його словами, наразі спецпризначенці армії Ізраїлю ведуть бої проти терористів ХАМАС і різних районах країни.

На допомогу задіяним у спецоперації військовим додатково викликали десятки “резервістів”.

Ми повністю розгорнуті та зосереджені на прикритті з повітря, щоб побачити, що відбувається, ми відправили сили до точок вторгнення, і ми поступово повертаємо територію та намагаємося подбати про всіх цих людей, які увійшли, - наголосив Гехт.

Наразі, бойові дії тривають у 13 населених пунктах на території Ізраїлю, включаючи прикордонне місто Сдерот.

Що відомо про загиблих внаслідок нового витку конфлікту

За інформацією ізраїльского видання Times of Israel, жертвами нападу ХАМАС на Ізраїль вже стали 100 людей і ще сотні отримали поранення.

У медичних відомствах Ізраїлю повідомляють, що жертв вже сягнула сотні і, як очікується, продовжить зростати.

Також відомо про щонайменше 900 постраждалих. Їх доправили до лікарень для надання медичної допомоги.

Серед жертв нападу Офір Лібштейн, голова регіональної ради Шаар Ханегева, який загинув під час перестрілки з терористами.

Сьогодні вранці бойовики терористичного угрупування ХАМАС вдерлися на територію Ізраїля з Сектору Газа. Бойовики вторглися в щонайменше 13 населених пунктів Ізраїля та вступили в бої з ізраїльською армією.

Крім того, бойовики ХАМАС здійснили масштабний ракетний обстріл ізраїльської території, включно з Тель-Авівом. Попри роботу протиракетної системи "Залізний купол", деякі ракети все ж влучили в житлові будинки та інші цивільні об'єкти.

Після цього прем'єр-міністр Ізраїля Беньямін Нетаньяху заявив, що країна перебуває у "стані війни", а ЦАХАЛ оголосив контртерористичну операцію "Залізні мечі". Ізраїльські військові сподіваються завершити операцію до кінця суботи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?