Армія Ізраїлю увійшла до усіх захоплених бойовиками ХАМАС міст на кордоні із Газою
Категорія
Світ
Дата публікації

Армія Ізраїлю увійшла до усіх захоплених бойовиками ХАМАС міст на кордоні із Газою

Армія Ізраїлю
Джерело:  The Times of Israel

Армія Ізраїлю веде бої із терористами палестинського угруповання ХАМАС у 13 містах на кордоні із сектором Газа. 

Що відбувається в Ізраїлі

За інформацією видання The Times of Israel, військові ЦАХАЛ зайшли до усіх міст на кордоні із Газою, в які зранку вторглись палестинські бойовики ХАМАС.

Наразі на кордоні із Газою тривають важкі бої.

За інформацією речника армії Ізраїлю Даніеля Хагарі, ЦАХАЛ зазнав втрат у боях проти палестинських терористів.

На півдні продовжуються бойові дії в 22 осередках, у тому числі в Беєрі та Офакімі, звідки були повідомлення про заручників.

Кількість заручників та вбитих солдатів не повідомляється.

Він зазначив, що ізраїльскі військові зайшли до усіх міст на кордоні із Газою та працюють над зачисткою кожного з них.

До самого кордону перекидаються чотири дивізії, які приєднаються до 31-го батальйону.

Реакція міжнародної спільноти на події в Ізраїлі

Президент США Джо Байден вже висловив готовність надати Ізраїлю усі необхідні засоби підтримки, у тому числі, і військові.

Сьогодні вранці я говорив з прем'єр-міністром Нетаньяху про жахливі напади, що тривають в Ізраїлі. США однозначно засуджують цей жахливий напад на Ізраїль з боку терористів ХАМАС з Гази, і я чітко дав зрозуміти Нетаньяху, що ми готові запропонувати всі необхідні засоби підтримки уряду і народу Ізраїлю. Тероризм ніколи не має виправдання

За його словами, Ізраїль має право захищати себе і свій народ.

Байден також наголосив, що Сполучені Штати застерігають проти того, щоб будь-яка інша ворожа Ізраїлю сторона шукала вигоди в цій ситуації.

За інформацією видання News.sky, ізраїльска авіація рівняє із землею місця скупчення терористів.

В останні кілька хвилин ми стали свідками очевидного повітряного удару по місту Гази. Судячи з усього, було влучання у висотну будівлю, в результаті чого спалахнуло полум'я і піднявся густий чорний дим... військовий представник Ізраїлю підтвердив, що країна завдає ударів по цілях в Секторі Гази з повітря і що наземні операції неминучі, - йдеться у повідомленні журналістів телеканалу.

Між тим представники Бразилії заявили про скликання екстренного засідання Радбезу ООН на тлі загострення ситуації в Ізраїлі.

У МЗС Бразилії засудили напади і висловили солідарність з народом Ізраїлю, а також підтвердили прихильність "рішенням на основі двох держав", при якому Палестина та Ізраїль співіснують в межах взаємоузгоджених і міжнародно визнаних кордонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?