Армія атакуватиме Україну ракетами та дронами у найближчі дні — Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія атакуватиме Україну ракетами та дронами у найближчі дні — Гуменюк

Армія атакуватиме Україну ракетами та дронами у найближчі дні — Гуменюк
Джерело:  online.ua

За інформацією керівниці Об'єднаного координаційного центру Сил оборони південного напрямку, Наталії Гуменюк, протягом найближчих днів зберігатиметься найвищий рівень загрози комбінованих атак злочинної армії РФ по Україні із застосуванням ракет та дронів. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про загрозу ракетних атак найближчими днями 

Однозначно тактика комбінованих атак для них вважається успішною. Вони бачать певні результати. Як правило є влучення під час такої напруженої роботи. Тим більше, що вони використовували і хвилеподібну тактику з чергуванням різних видів озброєння, і одночасної атаки засобами з різними характеристиками і носіями. Такі атаки будуть повторюватися, абсолютно очевидно. Ймовірно, через мінливість погоди буде витримана певна пауза наразі, але наступні дні будуть достатньо тривожними, - попередила Гуменюк.

В ОК "Південь" також вночі попереджали, що виведений на бойове чергування у Чорному морі підводний ракетоносій залишається в готовності застосувати "Калібри".

В складних погодних умовах, на фоні грози і шторму, ворог може повторно вдатися до атак, в тому числі з моря. Виведений на бойове чергування підводний ракетоносій залишається в готовності застосувати "Калібри". Водночас, не виключена активність ударних БпЛА, - йдеться у повідомленні ОК "Південь".

Як Україні захиститись від ракетних атак армії РФ 

Гуменюк зазначила, для ефективного захисту від масованих ракетних атак злочинної армії РФ із застосуванням дронів Україні потрібні додаткові засоби ППО, здатні збивати надзвукові та балістичні ракети.

Потужна атака, яка була спровокована протягом кількох днів, вимагає певного захисту. І Сили оборони були переорієнтовані на перепрофілювання роботи протиповітряної оборони з урахуванням напрямків атак ворога. Звісно є підсилення на деяких ділянках. Але для того, щоб адекватно реагувати на такі потужні атаки нам потрібні більш сучасні засоби, і більш потужна підтримка партнерів, - підкреслила Гуменюк.

Вона зауважила, що ворог вже випробовував балістику на південному регіоні - вдарив по центру Одеси і по житлових кварталах.

Це говорить про те, що нам потрібні такі засоби протиповітряної оборони, які будуть здатні збивати і надзвукові, і балістичні ракети, - робить висновок речниця ОК "Південь".

Що може очікувати на Україну взимку 

На думку речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, восени та взимку російські військові злочинці ймовірно битимуть по великих містах та об'єктах інфраструктури.

Росіяни робитимуть ставку на дрони-камікадзе, але ракети теж використовуватимуть.

Ми маємо вже досвід осінньо-зимового періоду щодо застосування противником ударних БПЛА та ракет великої кількості. Це "Калібри" і ракети Х-101, Х-555, - нагадав Ігнат.

За його словами, з вересня по березень українськими силами ППО було збито приблизно 750 дронів і 750 ракет. Речник наголосив, що на це пішло багато засобів.

Ігнат зазначив, що зараз росіяни не мають такої великої кількості ракет. Вони їх виготовляють, але не можуть відновити той весь запас, який використали. Однак, за його словами, готуватися потрібно.

Адже ті ж ракети Х-101 чи Х-555, якими атакували вчора, вони не застосовували місяць. Мабуть, вони місяць їх виготовляли. За даними Генштабу, в загальному десь 100 ракет на місяць вони виготовляють. Я маю на увазі далекобійних, високоточних. Ну і з них повітряного базування десь половина чи 60. Тож можна приблизно підрахувати, скільки вони можуть виготовити й застосувати, - підкреслив речник ПС ЗСУ.

На його думку, Росія буде робити більшу ставку на дрони-камікадзе, які дешевші та простіші у виробництві.

Але ракети теж будуть вироблятися і до цього треба готуватися. Наше завдання посилитися якомога більшою кількістю засобів ППО, які дають партнери, - пояснив Ігнат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?