Армія РФ атакувала Калібрами зерновий термінал на Одещині. Є постраждалі
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ атакувала Калібрами зерновий термінал на Одещині. Є постраждалі

Армія РФ атакувала Калібрами зерновий термінал на Одещині. Є постраждалі
Джерело:  online.ua

За словами представників командування Оперативно-стратегічного центру Сил оборони Півдня та глави Одеської ОВА Олега Кіпера, російські військові злочинці вночі атакували ракетами "Калібр" зерновий термінал в Одеській області. Через ворожу атаку є постраждалі.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про наслідки чергової ракетної атаки по Одеській області  

За інформацією речниці Об'єднаного координаційного центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, протягом ночі російські військові злочинці випустили по території Одеської області дві хвилі крилатих ракет "Калібр".

Ворог продовжує терор, безперечно пов’язаний із зерновою угодою. Цієї ночі окупанти поцілили в агропідприємство на Одещині, намагаючись знищити запаси зерна, - зазначила Гуменюк.

Глава пресслужби Сил оборони півдня зазначила, що ворожі ракети поцілили в термінал, на території якого зберігалось зерно та сільгосптехніка.

Глава Одеської ОВА Олег Кіпер зазначив, що внаслідок ворожої ракетної атаки окупанти знищили 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю.

Він також підкреслив, що внаслідок вибуху постраждали дві людини. Вони отримали різані рани склом. Їм надали всю необхідну медичну допомогу.

Гуменюк у той же час зазначила, що військові злочинці армії РФ запускали ракети дуже складним курсом, враховуючі  особливості рельєфу та водойм Чорного моря.

Ракети летіли на дуже низькій висоті з максимальним наближенням до державного кордону України. Тобто фактично провокація на провокації, - підкреслила Гуменюк.

У чому складність протидії подібним ворожим ракетним обстрілам 

Представниця ОК "Південь" також підкреслила, що виявлення ракет із відповідними траекторіями руху ускладнене для українських систем ППО. Тому влучання відбулось фактично одночасно із сигналом повітряної тривоги.

Гуменюк зазначила, що армія РФ завдає підступних ракетних ударів, адже спрямовує їх у дві хвилі.

 Ворог випустив дві ракети по зерносховищу одного з сільськогосподарських підприємств, а в той момент, коли рятувальники на місці події ліквідовували пожежу, вони завдали нового ракетного удару.

Гуменюк зазначила, що рятувальники встигли перейти до укриття, проте відомо про пошкодження багатьох одиниць сільськогосподарської та рятувальної техніки.

Пожежу на площі понад 200 кв. м. оперативно ліквідували.

Знищуючи нашу техніку ворог вкотре нагадує про те, що норми міжнародного права, якими рятувальники захищені від атак під час своєї роботи, для нього не мають ніякої ваги і поваги. Повторний ракетний удар залишив особовий склад без двох пожежних машин, - зазначив керівник ДСНС Сергій Крук.

Він додав, що нова автоцистерна навряд чи підлягає відновленню і у такому стані вже точно нікому не допоможе.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?